Yozgat’ın şehir içme suyu şebekesini oluşturan boruların aspesli borulardan meydana gelmesi ve sık sık arıza yaratması nedeniyle Yozgat Belediyesi’de harekete geçerek içme suyu boru hattını tamamıyla değiştirme kararı aldı.
Yozgat’ta son günlerde kuraklığın yanı sıra arıza meydana gelen su borularının bulunduğu bölgede basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Kazım Arslan belediye olarak şehir içi içme suyu hattını tamamıyla yenileyerek başta sağlıksız aspesli borulardan şehrin kurtulacağını ve uzun vadede şehrin su sorununun da çözüleceğini söyledi.

73 MİLYONLUK PROJE START ALDI


Belediye Başkanı Kazım Arslan Yozgat’ın şehir içi içme suyu şebekesinin yaklaşık 250 kilometreye tekamül ettiğini ve tüm su şebekesini değiştirmenin maliyetinin yaklaşık 73 milyona mal olacağını belirtti. Kazım Arslan şehir içi su şebekesini etap etap değiştireceklerini ve bunun ilk adımını da Bahçeşehir’de DSİ altındaki alanda başlattıklarını ifade ederek “İlk olarak Bahçeşehir DSİ’nin altından başlamak kaydıyla otogara kadar yaklaşık 4 kilometrelik alanda bu çalışmayı başlattık. Sık sık patlamaların yaşandığı bu bölgede şu anda aspesli boruların yerine uzun ömürlü ve sağlıklı tüm ülkelerde ve illerimizde kullanılan düktil boruyla hattımızı yeniliyoruz. Bu bölgedeki yenileme çalışmamızın maliyeti ise yaklaşık 3 buçuk milyonu buluyor işin işçilik kısmını ise belediye personelimiz yürütüyor” dedi. Arslan söz konusu yenileme çalışmalarını etap etap gerçekleştireceklerini ve şehir içinde ise özellikle alt yapısı eski ve sıkıntılı mahallelerden başlayacaklarını söyledi.

TASARRUF ÇAĞRISINI
YİNELEDİ


Başkan Arslan Yozgat’ta meydana gelen su kesintilerinin ana sebebinin kuraklık olduğunu da bildirerek Yozgat’ta 1970’li yıllarda inşa edilen göletlerin o günden bu güne ilk kez su seviyesinin sıfıra indiğini belirtti. Kazım Arslan tedbir ve takviye olarak 10 adet sondaj kuyu çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu kuyulardan da saniyede 19 Litre su temin edildiğini ancak her şeye rağmen vatandaşların kuraklık ortamında suyu tasarruflu ve bilinçli tüketmesi gerektiği uyarısını yaptı. Kazım Arslan şehir içi içme suyu şebekesini yenileme çalışmasının Yozgat Belediyesi’nde tarihi bir çalışma olduğunun da altını çizerek “Bu çalışmamız su kesintilerinden ötürü başlamış bir şey değildir. Bu bizim Yozgat halkını aspesli borulardan kurtarmak ve arıza kaynaklı kesintilere son vermek amaçlı düşündüğümüz büyük bir projedir söz konusu arızalar nedeniyle bu çalışmamıza start verdik Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’nın da şebekeye bağlanması sonucu inşallah soruna köklü çözüm getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim