İşletme sahibi Ömer Kara, dar gelirli vatandaşlara yardımda bulunmak amacıyla ''askıda ekmek'' uygulamasını başlattıklarını kaydetti.
     Kara, bu tür uygulamalara Osmanlı döneminde de yaygın olarak rastlandığını ve bu uygulamayı diğer fırın işletenlere de tavsiye ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     ''Günümüzde basından öğrendiğimiz kadarıyla günde 1,5 milyon ekmek çöpe gidiyormuş. Bizden ekmek almaya gelen bazı müşterilerimiz, kendi isteğiyle, aldığı ekmeğin ücretinden biraz daha fazlasını ödüyor. Biz de, müşterilerimizin ödediği fazla paralara denk gelen ekmekleri bir dolapta biriktiriyoruz. Daha sonra işletmemize gelen yoksul vatandaşlarımız ise ihtiyacı kadar ekmeği buradan alıp evlerine götürüyorlar.''
Editör: TE Bilişim