Sorgun'da bu yıl askerlik çağına giren 1990 doğumlular ile önceki yıllar askerlikleri tecil edilen yükümlülerin askerlik yoklamaları 14-23 Eylül tarihleri arası Askerlik Şubesi Başkanlığı'nda yapılacak.
     Yozgat Askerlik Şubesinden yapılan açıklamada, yükümlülerin askerlik yoklamalarını yaptırabilmeleri için nüfus cüzdanı, diploma veya tasdikname, iki adet vesikalık fotoğraf, bonservis, sertifika veya kurs belgesinin aslı veya fotokopisi, sürücü belgesinin aslı veya fotokopisiyle birlikte Sorgun Askerlik Şubesi Başkanlığı'nda bulunmaları gerektiği bildirildi.
     Askerlik yoklaması gelen kişilerin, istenen belgeler dışında hastalık veya bedeni bir arızaları varsa buna ait belgelerin aslı veya fotokopisi, Verem Savaş Dispanseri'nden alınan verem taraması sonuç belgesini de yanlarında getirmeleri gerektiği kaydedildi.
     Askerlik Kanunu'nda yapılan değişiklik nedeniyle yükümlülerin bulundukları adrese son yoklama çağrı tebligatının gönderilmeyeceği, TRT aracılığı ile yapılacak olan TRT duyurusu tüm yükümlüler için tebligat yerine geçerli olacağı, belirtilen yükümlülükleri öngörülen süre içinde yerine getirmeyenlerin ise cezalı duruma düşecekleri vurgulandı.
Editör: TE Bilişim