Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı ve Türkiye Masası Şefi Jason Arvey Yozgat'ta AK Parti ve CHP İl Başkanlıklarını ziyaret ederek, yönelttiği çeşitli sorulara yanıt aradı. Siyasi İşler Danışmanı Süheyla Tayla ile birlikte Yozgat'a gelen Amerikalı diplomat Jason Arvey, ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığına, daha sonra da CHP İl Başkanlığına yaptı. AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve CHP İl Başkanı Ali Keven ile bir süre görüşen Arvey, ''Yozgat'ın siyasi yapısı, yeni Anayasa paketi için yapılacak referanduma Yozgat'ın bakış açışı, kentte işsizlik durumu, üniversitenin durumu ve uluslararası politikanın Yozgat'a yansıması'' gibi konular hakkında bilgiler almaya çalıştı.
     AK Parti Yozgat İl Başkanı Başer, Yozgat'taki istihdam, yatırım ve hizmetlerin Türkiye ile paralel olarak devam ettiğini, Yozgat'ta önceki dönemlerde yapılması planlanan yatırım ve hizmetlerin tamamlanıp, yenilerinin yapıldığını, eksikliklerinin AK Parti Hükümetleri döneminde giderilmeye çalışıldığını söyledi.
    Başer, ''AK Parti iktidarı Yozgat'ta yüzde 62 oy oranı ile halkın teveccühüne mazhar oldu. Yapılacak olan referandumda ise en az yüzde 80-85 oranında evet oyu verecektir, öyle görünüyor'' dedi.
CHP’DE KEVEN 
KONUŞTU ARVEY 
DİNLEDİ
     CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, Kemal Kılıçlaroğlu'nun Genel Başkan olmasının ardından halkın ciddi bir ilgisiyle karşılaştıklarını, yapılacak ilk seçimlerde CHP'nin iktidar olacağına inandıklarını bildirdi.
    Son 10 yıllık süreç içerisinde Yozgat nüfusunun 600 binden 400 binlere gerilediğinini, yaklaşık 200 bin insanın göç ettiğini hatırlatan Keven, kalan nüfustan 150 bin kişinin yeşil kart kullandığını, Yozgat'ın her alanda geri kalmış bir il olduğunun altını çizdi.
    Ali Keven, ''Yozgat'ta üretime ve istihdama yönelik bir şey yapılmadı.
    Buna karşılık TOKİ konutları, yol gibi hizmetler getirildi.
    Bu arada ekonomiye ve istihdama katkısı bulunan bira fabrikası gibi tesisler kapatıldı'' diye konuştu.
ABD'Lİ DİPLOMAT MHP'Yİ ES GEÇTİ
    Ak Parti ve CHP'yi ziyaret eden ABD'li diplomat Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret programına almadı.
    Neredeyse her yıl içeriği belli olmayan, Yozgat'a amaçsız ziyaretler gerçekleştiren Amerikalı diplomatların bu yıl ki ziyaret programına MHP'yi almaması yine dikkat çekti.
    MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, diplomatın ne için Yozgat'ta olduğuna dair bilgi sahibi olmadığını belirtti.
    Çınarer; “Bizden herhangi bir ziyaret talebi olmadı. O yüzden ziyaretin içeriği hakkında bilgim yok” dedi.
Editör: TE Bilişim