İl Özel İdaresi tarafından tadilata alınan ve tadilat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan İl Kültür Müdürlüğü binasında bu hafta itibariyle ince işlerinde son bulmasıyla birlikte, kurum kendi binasına taşınacak. Tarım İl Müdürlüğü binası üzerinde geçici ikamet eden İl Kültür Müdürlüğü tam donanımlı modern yeni binasında yeniden faaliyetlerini sürdürecek.

Yaklaşık 3 milyona mâl olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binasında kültürel ve sosyal etkinliklerin gerçekleşebilmesi adına gerekli olan tüm donanımlar ve alt yapı da büyük kapsamlı tadilat ile giderildi. Konuyla alakalı bilgi veren İl Kültür Müdür Lütfi İbiş, binanın fuaye salonu, sahnesi, otoparkı ve yangın gibi afetlere karşı son model sistemiyle Yozgat’a yakışan modern bir salon olduğunu söyledi.

 İl Kültür Müdürlüğü’nün bir bakıma akıllı bina özelliğine sahip olduğunu ve sprint adı verilen sistem ile yangın ve doğal afetlerde binanın kendini korumaya alabilen yangın motorlarına sahip hassas bina olduğunu ekledi. Lütfi İbiş, “Engellilerimiz için asansörlerimiz, lavabolarımız her şey düşünüldü. Çocuklarımız için kafeterya tarzı bir alan hazırladık. Burada çaylarını içerek kitap okuyabilecekleri, ders çalışabilecekleri kütüphane ortamının yanına sosyal bir mini tesiste inşa etmiş olduk” dedi.

‘VATANDAŞA KALACAK’

İl Kültür Müdürü Lütfi İbiş, söz konusu binanın aslında Kültür Merkezi olarak inşa edildiğini ancak binanın geçen zaman içerisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası olarak ta hizmet verdiğini hatırlatarak, önümüzdeki yıl itibariyle binanın sadece Kültür Merkezi olarak hizmet vereceği müjdesini verdi. 

Lütfi İbiş, yeni yapılan Hükümet Konağı inşaatının tamamlanmasıyla birlikte İl Kültür Müdürlüğü’nün yönetim kadrosunun da hükümet konağına taşınacağını aktardı. Lütfi İbiş, “İdari birimlerimizin yeni Hükümet Konağı’na taşınmasıyla birlikte bu bina sadece vatandaşlarımızın, çocuklarımızın olacak. Binanın tüm mekanları  kültürel, sanatsal faaliyetler için tahsis edilecek. Böylece modern yüzü ile ve yeni yapılanmasıyla daha işlevsel bir hale gelecek” dedi.

‘PROJELER UYGULAYACAĞIZ’

İl Kültür Müdürü Lütfi İbiş, Kültür Müdürlüğü’nün idari birimlerinin hükümet konağına taşınmasıyla birlikte Kültür Merkezi binasında çeşitli projeleri hayata geçireceklerini aktardı. Lütfi İbiş, Kültür Merkezi’nde tezhip, çini, ahşap, taş işlemeciliği, minyatür gibi sanatsal ve el becerilerine dayalı kurslar açmayı planladıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra zaten fuaye salonumuz, diğer büyük salonumuz ve kütüphanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeyi sürdürecek. Bunlara ilave olarak bahsettiğim kurslar veya diğer farklı projelerle salonumuzun işlevselliğini ve vatandaşlarımıza sunduğu kültürel ve sanatsal imkan ve olanakları daha fazla artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

MERKEZ AVANTAJI
Kültür Müdürü Lütfi İbiş, Kültür Merkezi binasının şehir merkezinde olmasının önemli bir avantaj teşkil ettiğini belirtti. Lütfi İbiş, bu sayede STK’ların, okulların veya kültürel derneklerin düzenledikleri etkinliklerini Kültür Merkezi binasında rahatlıkla gerçekleştirebileceğini ve Yozgatlı vatandaşların da bu tür etkinliklerde merkeze yakın veya ulaşımı kolay mekanlara rağbet gösterdiğini hatırlattı. Yozgat Belediyesi’nin de aynı düşünceyle Büyük Sinema projesini hayata geçirdiğini ifade eden İbiş, ‘Binamız Büyük Sinema ile de bağlantılı ve koordineli olacak.  İki binanın fiziki yakınlığından da istifade edeceğiz” diye konuştu. Lütfi İbiş, yarın itibariyle kuruma ait eşya ve büro malzemelerinin yavaş yavaş yeni binaya taşınmaya başlayacağını ve kısa bir süre sonrada binanın açılışını yaparak hizmete sunacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim