Sorgun ilçesinin Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki harabe bir evde yaşayan Arife Şener'in durumu ile ilgili gazetecilerden bilgi alan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, harekete geçerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emin Güler'e, yaşlı kadına yardım için ne gerekiyorsa yapılması talimatı verdi.
     Arife Şener'in evine giden Emin Güler, yaşlı nine ile evinde görüşerek huzurevine yerleştirmeye ikna etti.
     Güler, Arife Şener ile ilgili hiç kimsenin kendilerine bir bilgi ulaştırmadığını, doğal olarak da durumdan haberleri olmadığını belirterek, ''Dün Arife ninenin durumunu öğrenen Kaymakamımız Sayın Levent Kılıç bize konuyla ilgili talimat verdi. Bu sabah gelerek Arife Şener'in durumunu evinde inceledik, içler acısı bir durumla karşılaşınca kendisini huzurevine yerleştirmeye ikna ettik. Arife nineyi önce hastanede muayene ettirip, rapor alacağız'' diye konuştu.
     Güler, Yozgat Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü aradığını ve durumu bildirdiğini, bugün vakfa ait bir araçla Arife Şener'in Yozgat Devlet Hastanesine gönderildiğini, raporun tamamlanması durumunda Arife ninenin huzurevine yerleştirileceğini kaydetti.
     Vakıf Müdürü Emin Güler'e, yakınlarından hiç kimsenin kendisine yardım etmedikleri gibi ziyaretine de gelmediklerinden yakınan 81 yaşındaki Arife Şener, iki erkek, üç kız çocuğunun olduğunu söyledi.
     Arife Şener, şöyle konuştu:
     ''Çocuklarım şurada yaşlı bir annemiz var. Ne haldedir bir görelim bile demiyor. Yaşlılığın etkisiyle artık gözlerim de iyi görmediği için durumumu gidip bir yetkiliye de anlatamıyorum. Komşularım gelip yardım ediyor.
    Ekmeğimi onlara aldırıyorum. Onlar da olmasa tamamen ortada kalacağım. Durumumu öğrenen Kaymakamlığımız bugün yetkilileri göndermiş. Beni huzurevine yerleştirecekler. Bana orada yaşlıları dövdüklerini söylemişlerdi. Öyle bir şey yokmuş. Gidip yerleşeceğim. En azından sıcak bir çorba içer, abdestimi alıp, namazımı kılarım. Ölünceye kadar da buna aracılık yapanlara dua ederim.''
Editör: TE Bilişim