Son günlerde kent merkezinde yaşanan su kesintilerinin daha çok arıza yüzünden kaynaklandığını hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün; “Susuzlukla mücadele bir taraftan da kuraklığın hüküm sürdüğü ilimizde vatandaşlarımızın su kullanımına özen göstermesini rica ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Akgün, geçtiğimiz hafta içerisinde içme suyu ihtiyacının karşılandığı Arapseyfi su terfi hattında meydana gelen arızadan dolayı su kesintileri yaşandığını söyledi.
Arapseyfi’den kent merkezine su pompalayan 6 motora son günlerde açılan yeni kuyularla birlikte 4 motor daha ilave ettiklerini kaydeden Akgün, kesintilerin ardından şehre su verilmesi ile tüketimin iki, üç katına çıkması ile yüksek tepelerdeki yerleşim yerlerinin bu imkandan istifade edemediğini belirtti.

HAFTADA BİR GÜN KESİNTİ OLABİLİR


Akgün, vatandaşları su kullanımında daha dikkatli olmaya davet ederek, şu açıklamalarda bulundu:
“Su kesintisinin ardından su dağıtım hatlarına su verilmesi ile doyum noktasına ulaşmadan insanlar bahçe sulamak, otomobilini yıkamak, ya da bir şekilde suyu depolamak istiyor. Bu durumda da su, yüksek tepelere çıkmıyor. Doyum oranına ulaşmadığı için de il genelinde su kesintileri yaşanıyor. Vatandaşlarımızın su tüketiminde daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Susuzlukla mücadelede sadece yeni kuyular açmak yetmiyor. İsraf noktasında dikkatli olunmaz ise haftada bir gün bir mahallemizde su kesintisi yapmak zorunda kalacağız.”

Editör: TE Bilişim