Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İl Teşkilatı, İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ı makamında ziyaret etti. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle gerçekleşen ziyarette karşılıklı diyaloglardaki ifadeler oldukça dikkat çekiciydi.
    Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile tüm teşkilatların Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bulundukları bölgelerdeki müftülükleri ziyaret ettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Ali Keven, artık sık sık İl Müftüsü'nü ziyaret edeceklerini belirtti.
    Dün teşkilat üyeleri ile birlikte Müftü Nuh Korkmaz'ı makamında ziyaret eden CHP İl Başkanı Ali Keven; “Camiler ve Din görevlileri haftasını en içten dileklerim ile kutluyorum. Camilerimiz ve Din görevlilerimizle alakalı olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bizim bu ziyaret teklifimizi kırmayarak bizi kabul eden Müftümüz sayın Nuh Korkmaz'a da teşekkür ediyorum. Artık ayağımız alıştı sıkıntılarımız oldukça gelip sayın müftümüzüziyaret edeceğiz” dedi.
KORKMAZ;
“ARADAKİ
BOŞLUKLARI
DOLDURMAK
GEREK!”
    Bu ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu söyleyen İl Müftüsü Nuh Korkmaz ise; “Bu nazik ziyaretten ötürü teşekür ederim. Aradaki boşlukların dolması çok önemli, aynı toplumun insanlarıyız, aynı bayrak altında yaşıyoruz, tabiki siyasi partilerimizin hatta hepimizin yekvücut olması gerekiyor. Din hepimizin malı yani kitlelerin malı değildir ve dini ölçmesi çok zordur” dedi.
    Peygamber Efendimizin bir sözüyle örnek veren ve hoş ziyaretlerinen dolayı teşekür eden Korkmaz; “Din muameledir, kimseyi sen müslümansın sen başkasın diye ayırt edemeyiz. Biz toplumumuzda muameleyi yanlış yapıyoruz. Gayrimüslim olup çokta dürüst olan insanlarla karılaşabiliyoruz.
    Mesela kaliteli olduğu için Japon malını, Alman malını daha çook tercihediyoruz. Neden, müslümanlar çürük mal yapıyor. Bu vasıflar bize küsmüş başkaları taşıyor bizim bu vasıflarımızı.
    Bizde onlarda bulunan kötü vasıfları almışız” şeklinde konuştu.
   
Editör: TE Bilişim