Daha önce düzenledikleri etkinliklerle vatandaşın cami ile arasındaki köprüyü sağlamlaştırmayı başaran Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel ve yardımcısı Bedrettin Lekesiz’in bu kez ki organizasyonu arabaşı programı oldu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle cami avlusunda mahalle sakinlerine arabaşı ikram eden Kayabel ve Lekesiz’i kentin yöneticileri de yalnız bırakmadı.
    İkindi namazı sonrası Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Aşağı Nohutlu Mahalle Muhtarı Rasim Demirbilek, daire müdürleri, mahalle sakinleri ve çocukların katılımı ile program düzenlendi.
    Cami avlusunda düzenlenen programda konuşan Yozgat Valisi, bu tür etkinliklerin özellikle çocukların camiyi tanıma, kaynaşma ortamı sağlama, birlik ve beraberlik duygularını artırma adına önemli olduğunu söyledi.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer de camilerin tek başına ibadet yapılan yerler olmadığının bu etkinlikle bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, düzenlenen etkinlik vesilesiyle de yaklaşan kış öncesi sezonun ilk arabaşısının da yenildiğini söyledi.
    Camiler ve Din Görevlisi münasebetiyle düzenlenen etkinliğin önemine işaret eden İl Müftüsü Nuh Kormaz ise konuşmasında bu güne kadar düzenledikleri başarılı etkinliklerle örnek olan din görevlilerinin takdir belgesiyle taltif edilmesini Yozgat Valisi’nden istedi.
    Daha önce Kur’an Kursuna katılan bayanlara yönelik beyaz eşya hediyeli yarışma düzenleyerek dikkatleri üzerlerine çeken Kevenli Burun Yeşil Cami Derneği Başkanı Rafet Kayabel ve yardımcısı Bedrettin Lekesiz de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanlara dini bilgileri en doğru şekilde öğretmek, insanlar arasında kaynaşma ortamı sağlamak amacıyla görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerini söylediler.
    Yapılan konuşmaların ardından tavuk suyuyla pişirilen çorbaların eşliğinde Yozgat’ın yöresel yemeği arabaşı yutuldu.
    Yozgat Valisi etkinliğe katılan çocuklara kitap ve şeker dağıttı.
Editör: TE Bilişim