Yozgatlıları Başkent’in göbeğinde bir araya getiren buluşma:

Yozgatlılar Birlik, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen ‘3. Geleneksel Arabaşı Şöleni’ binlerce Yozgatlı’yı bir araya getirdi. Birlik ve beraberliğin tazelendiği şölende, görülmeye değer görüntüler ortaya çıktı.

            Genel Başkanlığını Rasim Dicle’nin yaptığı Yozgatlılar Birlik, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen arabaşı şölenine yaklaşık 3 bin civarında Yozgatlı katıldı. Aşırı yoğunluk nedeni ile şölenin yapıldığı salona giremeyenler dahi oldu.

            Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen arabaşı şöleninde sanatçılar Songül Yılmaz ve Doğan Uslu sahne aldı.

            Yozgatlı’ların yoğun ilgi gösterdiği arabaşı şölenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, çok sayıda bürokrat, işadamı, siyasetçi, belediye başkanı, bir çok Yozgatlı Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

            3. Geleneksel Arabaşı Şöleni’nde bir konuşma yapan Yozgatlılar Birlik, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi Başkanı Rasim Dicle, “Atatürk’ün: Ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar; Bozok yaylasının yiğit evlatları!” diye nitelendirdiği saygı değer hemşerilerimiz” diye başladığı konuşmasında katılımlarından ötürü tüm Yozgatlılara teşekkür etti.

            Kısa konuşmasında birlikteliğin önemine değinen Dicle; “Şölenimize teşrif etmekle bizleri onurlandırdınız, bizlere şeref verdiniz. Aziz hemşerilerim Yozgatlılar Birlik Kültür yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu ve şahsım adına davetimize icabet ettiğiniz için bir kez daha sizlere teşekkür eder muhabbetle selamlar Allah’ın rahmeti bereketi hepinizin ve hepimizin üzerine olsun der dolu dolu olan programımızda sizleri Yozgat türküleri ile baş başa bırakmak isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim