Ölen kekliğin geride kalan yumurtaları üzerine kuluçkaya yatan tavuk, sonrasında da annelik yaparak keklikleri sahipsiz bırakmadı. Yozgat'ın Sorgun İlçesi Ahmet Efendi Mahallesi’nde Fadime Çalışkan isimli vatandaşa ait kekliğin geride kalan yumurtalarına kümeste bulunan çilli tavuk sahip çıktı. Kekliklerin yumurtalarının üzerinde kuluçkaya yatan tavuk, yumurtalar çatlayıp keklikler çıktıktan sonra da annelik içgüdüsüyle hareket edip sahipsiz bırakmadı.
Anne tavuk ve keklik yavruları mahallelinin de sevgilisi haline geldi.
Önde anne tavuk, arkada keklik yavruları, hayvanlar arasındaki dostluğun da simgesi oldu.
Fadime Çalışkan, kekliğin yumurtladıktan sonra kuluçkadayken öldüğünü ve tavuğun yumurtalara sahip çıkarak üzerinde kuluçkaya yattığını söyledi.
Yumurtadan çıktıktan sonra keklik ve tavuk arasında bir anne-evlat ilişkisi yaşandığını belirten Çalışkan;
“Ben sürekli peşlerinde geziyorum, yemliyorum, suluyorum, tavuk ev hayvanı keklikte dağ hayvanı, ama sahip çıktı. Keşke her anne de bu tavuk gibi yavrulara sahip çıksa” diye konuştu. Tavuk ve keklikler arasındaki sıcak ilişkiye kendisinin ve komşularının çok şaşırdığını söyleyen Çalışkan, keklik ve tavuktan oluşan ailenin mahallelinin sevgilisi olduğunu söyledi.
Fadime Çalışkan’ın eşi Gurbet Çalışkan da tavuk ve kekliğin dostluğunu hayretle izlediklerini söyledi.
İlk defa böyle bir duruma şahitlik ettiğini ifade eden Çalışkan, keklik ve tavukların birlikteliğini korumak için çocuk gibi üzerlerine titrediklerini, sahip çıktıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim