Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, çocukların ve gençlerinin kabiliyetlerini ortaya çıkaracaklarını belirterek, dereceye giren öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. 
Düzenlenen ödül töreninde konuşan Kuş, “Her alanda gerçekten bütün gençlerimizin bir kabiliyeti var. Çocuklarımızın bir kabiliyeti vardır. Amacımız her alan çocuklarımızın kabiliyetini ortaya çıkarmak. Bakanlığı’nın amacı da bu, işte resim, şiir, öykü, son zamanlarda slogan konusunda da en azından hangi alanlarda çocuklar yetenekli ise , yeteneklerini ön plana çıkarmak amaçlanıyor. Bu konuda Yozgat’ta  spor alanında, kültür alanında ve her alanda gerçekten başarılı gençlerimiz var. Eğer fırsat verilirse, imkanlar sağlanırsa bununla ilgilide biz çocuklarımızın, gençlerimizin imkanlarını artırmaya çalışıyor. Ve yeteneklerini de bundan keşfetmeye çalışıyoruz” dedi.
Çocukların ve gençlerin sıkıntılarını ve problemlerini giderme yönünde gayretlerinin olduğunu ifade eden Kuş, “ Artık problemlerimizi gençlerimizin, çocuklarımızın da öncelikle sıkıntılarını, problemlerini giderme yönünde de gayretlerimiz var. Öncelikle bunu giderebilirsek, problemleri giderebilirsek daha mutlu, daha huzurlu öğrenciler çocuklar yetiştirebilirsek kabiliyetlerini çok rahat ortaya çıkartabileceğimizi de düşünüyoruz. Yozgat’taki gençlerimizin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Yozgat’ta imkanlar açısından da özellikle eğitimle ilgili son yıllarda fiziki imkanlarımızın çoğunu tamamladık” diye konuştu.
Kuş, eğitimin akademik başarılardan ibaret olmadığına dikkat çekerek, öğrencilerin güzel sanatlar alanlarında olduğu gibi diğer alanlarda da bireysel kabiliyetlerini değerlendirmelerini istedi.
Yapılan konuşmaların ardından slogan yarışması il birincisi Sorgun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Enbiya Taha Biçer, il ikincisi Özel Ergin Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Zararsız ve il üçüncüsü Erdoğan M. Akdağ Ortaokulu öğrencisi Seyit Nizam Yılmaz, Resim yarışması il birincisi Erdoğan M. Akdağ ortaokulu öğrencisi İremnur Kadıfekale, il ikincisi Saray Yibitaş Lafarge Ortaokulu öğrencisi Selim Kılıçarslan ve il üçüncüsü Aydıncık Ortaokulu öğrencisi Meryem Betül Yıldız. Kısa Öykü Yarışması il birincisi Şehitler Fen Lisesi öğrencisi Handenur Doğan, il ikincisi Yozgat Lisesi öğrencisi Recep Burak Daş ve il üçüncüsü Erdoğan M. Akdağ Fen Lisesi öğrencisi Kaniyenur Darı’ya dizüstü bilgisayan, bisiklet ve satranç takımı hediye edildi.

Editör: TE Bilişim