Hissedarlar adına konuyu mahkemeye taşıyan Nuri Gülbahçe, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın kendileriyle görüşüp anlaştığı yönünde yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını hatırlattı ve davanın şuanda temyiz aşamasında olduğunu beyan etti. 
Hissedarlar adına konuşan Nuri Gülbahçe, eski sanayinin mevcut hale gelmesinden dolayı belediyeden fazla hak sahiplerinin muzdarip olduğunu ifade etti. Gülbahçe, yaklaşık 12 yıldır haklarını alamadıklarını ve mülklerini de kullanamaz hale geldiklerini söyleyerek “Burada maddi ve manevi birçok zararlarımız oldu. Ancak biz bunlar için geriye dönük bir talepte bulunmuyoruz. Biz burada herkesin hakkını almasını ve hakkının verilmesini talep ediyoruz” dedi. 
Eski Sanayi Sitesinde hissedar konumunda bulunan; Murat Sezen, Fuat Sezen, Mahmut Gökberk, Faruk Üçel, Turgay Amaç, İlhami Savaş, Murat Gökberk, Mehmet Ferman ve Zekeriya Amaç isimli hissedarlar da Nuri Gülbahçe ile aynı görüştü olduklarını dile getirdiler. Bu isimler adına konuşan Nuri Gülbahçe, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın 40 hissedar ile görüşüp anlaştığı yönünde yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını da belirterek, Yozgat Belediyesi ile görüşmeye ve uzlaşıya hazır oldukları mesajını da verdi.
Nuri Gülbahçe “Burada bulunan arkadaşlarımızın hiç birisi belediye ile görüşüp anlaşmış değil. Şu an burada bulunamayan ve telefon ile görüştüğümüz arkadaşlarımız da anlaşma sağlamadıklarını, herhangi bir imza ya da taahhütte bulunmadıklarını beyan ettiler. Ayrıca benim açmış olduğum davada İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karar var. Bu karar yürütmeyi durdurma yönünde ve şuan hala temyiz aşamasında. Sonucu beklenmeden belediyenin neden bu kadar aceleci davrandığını bizler anlamış değiliz. Burada bizler kesinlikle anlaşma taraftarıyız ama şu anda birim fiyatları üzerinden herkesin hakkının verilmesini istiyoruz. Hisselerimizin, alınıp-satılan değer üzerinden değerlendirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Eski sanayi bölgesinde hissedarlar kadar Yozgat Belediyesi’nin de kaybı olduğuna dikkat çeken Gülbahçe açıklamasını şöyle sürdürdü “Burada bizlerin kaybı kadar Yozgat Belediyesi’nin de, Yozgat insanının da kaybı var. Geçen her gün inşaat maliyetini artırmaktadır. Sekiz yıldır eski başkan Yusuf Başer’i yanlış yönlendiren bazı bürokratlar buranın hukuken böyle kalmasının sorumlusudur. Doğru karar alınsaydı sorun çözülürdü, bu hale gelmezdi. Aynı bürokratlar bugünkü Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı da yanlış yönlendirerek hala aynı tutumu devam ettirmekte ve içinden çıkılamaz bu durumu sürdürmektedirler.”

Editör: TE Bilişim