Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini Başkanı Mesut Kaya, Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir'i ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.
Gerçekleşen ziyarette, dernek başkanı Mesut Kaya, Başkent Ankara'da yaşayan Yerköylüler bir araya gelerek aldıkları kararla Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini kurduklarını, kurdukları ilk günden belli desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir'i ve çeşitli daire amiri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek için Yerköy'e geldiğini ifade etti.
Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin açılması ile birlikte ilk ziyaretçiler arasında Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir'in, olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Kaya, teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.
Kaya “Dünyanın farklı noktalarından gelip Ankara'ya yerleşen ve farklı coğrafyalardan insanların bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadıkları önemli bir kent olan Ankara'da, Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğini kurmuş bulunmaktayız.
Yerköylü olmanın bir ayrıcalığını hisseden Yerköylüler, bir dünya kenti Ankara'da hem değişimi yakalamak hem de geçmişle olan bağlarını koparmamak ve Yozgat kültürünü yaşatmak için bir araya gelme ihtiyacı duymuşlardır.
Yozgat'ın ve Yerköy'ün tanıtılması, önemli gün ve bayramların birlikte kutlanması, periyodik olarak düzenleyeceğimiz dayanışma yemek ve toplantılarla 'Yerköy'ün o sıcak havasını Başkent'te da teneffüs ettirmeyi planlıyoruz.”dedi.
Derneğin hayırlı olmasını dileyerek, dernek çalışmalarında kolaylıklar dileklerinde bulunan Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir ise,  “Yerköylü kardeşlerimizin, Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği kurmaları gurur verici bir durum.
Dernek Başkanı Mesut Kaya kardeşimizin önderliğinde gerçekleşen bu dernekleşme Yerköylülerin arasındaki dostluk bağını güçlendireceği gibi inanıyorum ki aralarındaki yardımlaşma ve dayanışmayı da pekiştireceğine sonsuz inancım var.
İnanıyorum ki başkanlığını üstlenen Mesut Kaya kardeşimiz kurmuş oldukları dernekle Çiçekdağı, Yerköy ve Yozgat'ın tüm ilçelerinden gelen gurbette memleket özlemi ile yaşayan tüm hemşerilerimize birer can yoldaşları olur” dedi.
'Sivas' filmi ekibinden
 Başkan Deniz’e ziyaret
Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçelerinde çekimleri yapılan ‘Sivas’ adlı sinema filmi ekibi Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz’i makamında ziyaret etti.
Filminin yönetmenliğini yapan Kaan Müjdeci ve yayın ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Deniz, konukları ile filmin konusu hakkında sohbet etti. Müjdeci, Başkan Deniz’e film ekibine yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.
Başkan Deniz, Yerköy ve Çiçekdağı ilçelerinin tanıtımına Sivas filminin önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Yozgat, Sivas ve Kırşehir yöreleri genelde aynı kültürleri yaşamaktadır. Sivas filminin çekimlerinin Çiçekdağı ve Yerköy çevresinde yapılması bizleri çok mutlu etti. İlçemizin tanıtımına da önemli katkısı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile film ekibine teşekkür ediyor başarılar diliyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim