Belediye tarafından başlatılan yeni alternatif cadde ve sokak açma çalışmaları sürüyor. Ekipler son olarak Vali Konağı üzerinde metruk bir halde bulunan binanın yıkımını gerçekleştirerek Lise Caddesi’ne alternatif olabilecek yeni geniş bir cadde açmak üzere çalışmaları başlattı.

Belediye bu kapsamda metruk bir halde bulunan ve çürük olan bir gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Yozgat’ta hem yaya trafiğini, hem de araç trafiğini rahatlatmak amacıyla gerçekleşen çalışma kapsamında Yozgat Belediyesi hayırlı bir işe de imza attı. Belediye ekipleri metruk bir hal alan ve çürük olan gecekondunda ikamet eden yaşlı bir vatandaşa aynı mahalle ve sokakta bir apartman dairesi tahsis etti.

Yıllardır metruk binada zor şartlar altında ikamet eden seksen yaşında yalnız yaşayan vatandaşa el uzatan belediye yıkılması gereken gecekonduda ikamet eden yaşlı vatandaşı mağdur etmedi. İçerisinde sıcak suyu ve doğalgazı bulunan bir apartman dairesi kiralayan belediye yaşlı vatandaşı buraya yerleştirdi. Evin kira giderini üstlenen belediye böylece evi başına uçan teyzeyi mağdur etmedi. Kendi mahallesi ve sokağında yaşamına devam eden ihtiyar vatandaş böylelikle hem daha konforlu ve rahat bir eve kavuştu, hem de kendi mahallesi ve komşularından kopmamış oldu.

CADDE FERAHLAYACAK

Çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aktaran Belediye Başkanı Kazım Arslan, kent merkezinde birçok noktada yer alan bu tip metruk binaların hem şehri tıkadığını hem de yapılacak birçok çalışmaya engel teşkil ettiğini söyledi. Başkan Arslan, “Lise Caddesi’ne alternatif olabilecek yeni cadde ve sokaklar açıyoruz. Böylece trafiğimizi rahatlatmış oluyoruz” dedi.

Başkan Arslan, kamulaştırma yoluyla metruk binaları yıktıklarını ifade ederek “Kamulaştırma için harcayacağımız ödenekler tahsis edilmiş durumda. Ancak birçok binada birden fazla mirasçı çıkıyor ve biz bunlara ulaşmada güçlük çekiyoruz. Eğer hepsine ulaşma yolunu beklersek çalışma yapmamız söz konusu değil. Ancak onlar isterse bizleri bulabilir ve ulaşabilirler” diye konuştu. Başkan Arslan, açılacak olan yeni cadde ile araçların ve yayaların Lise Caddesi’ni hiç kullanmadan Kent Park’a kadar ulaşım imkanı bulabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim