Sarıkaya ilçesine bağlı Yukarı Sarıkaya Beldesi Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan, göreve geldikten sonra beldenin altyapı sorunlarının çözümlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Altyapı sorunumuzu büyük oranda çözdük, hizmetlerimizi devam ettiriyoruz'' dedi.
     Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeyi 300 bin lira borç ile aldıklarını, bir taraftan bu borcu sıfırlamaya çalışırken, diğer taraftan da hizmetlere devam ettiklerini kaydetti. Geçen yıl projesi tamamlanan doğal arıtma tesisini 60 bin lira harcamayla tamamladıklarını kaydeden Ayhan, ''Beldemizin kanalizasyonu yüzde 85 tamam ama biz buna bir kilometrelik ek yaptık. Beldemizin girişinden çıkışına kadar 2 kilometrelik mesafedeki yol kenarına 500 adet top akasya diktik, yüzde 98'i tuttu'' diye konuştu.
     Beldeyi 20 bin lira harcayarak parka kavuşturduklarının altını çizen Ayhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''15 bin metrekare parke döşeyerek kasaba halkımızı çamurdan kurtardık. Bu çalışmamız için 200 bin lira harcadık. Yollarımıza 500 ton mıcır döktürdük, böylece halkımızı çamurdan kış öncesinde kurtardık. Önümüzdeki sene kasabamızı spor sahası kazandıracağız, spor tesisinin yerini ayırdık ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsisini yaptık.''
     Göreve devraldıkları borcun 200 bin lirasını ödediklerinin de anlatan Ayhan, yeni dönemde daha kalıcı hizmetlere imza atacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim