Yozgat Alperen Ocakları Orta Öğretim ve Üniversite teşkilatının hazırlayıp sunmuş olduğu “Alperen Gecesi Konser” programı büyük bir coşku ve katılımın yanı sıra terörle mücadelede ortaya konulan çözüm sürecine tepki gündeme geldi.
Gecede konuşma yapan Yozgat Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Çıtak,  Alperinliğin tanımını şöyle yaptı: “Alperen’lik; Allah-u Teala’nın emir ve yasaklarına uyarak,Peygamber efendimizin güzel ahlakı ile süslenmiş ,Onurlu, Gururlu, Şeref duyulacak bir mücadele anlayışıdır. Alperen dendiği zaman öyle bir profil ortaya çıkmalı ki…! Peygamber ahlakı ile süslenmiş, okulunda ve sosyal yaşantısında en başarılı olan, insanların gıpta ile bakıp örnek aldığı, konuştuğu zaman etrafındakiler tarafından sözleri ve fikirleri dikkatle dinlenen, suskunluğunda ise takdir edilen kişi olmalıdır. "Bizim nihâi gayemiz, İlâyı Kelimetullah için Nizâm-ı Alem davasıdır. Allah-u Teala’nın ismini yüceltme, yayma ve  O’nun nizamını bütün hayata geçirme ülküsünü gerçekleştirmektir.”
Türkiye’nin son 30 yıldır terör belasıyla karşı karşıya olduğunu belirten Çıtak, binlerce insanının hunharca katledildiğini ve milyarca lirayı heba eden PKK terör örgütünün Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararla terör örgütü olmaktan çıkarılarak “Aktivist” ilan edildiğine dikkat çekti.
Teröristlerin toplumun gözünde masumlaştırılarak “özgürlük savaşçısı” ilan edildiğini ileri süren Çıtak, bu gün Yozgat’ta olması planlanan Akil Adamlarla ilgili de şunları söyledi:
“Bu şekliyle kısa süre içerisinde PKK terörünün, Uluslararası aktörlerin rol oynayacağı bir mesele haline getirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır. Diğer taraftan hükümetin “Akil Adamlar” olarak tanımladığı kişiler kendilerinin de bilmedikleri süreçle ilgili Anadolu’yu geziyorlar. Söylenen toplumun düşüncelerini tespit edip hükümete iletmek gibi bir rollerinin olduğu. Demokraside işler tersine dönmüş anlaşılan. Önce tepkiler alınıp ona göre siyasi kararlar alınacağına, bizim demokrasimizde önce siyasi kararlar alınıyor, sonra milletin tepkisi alınmaya çalışılıyor. Bu durumu anlamak mümkün değil. Ayrıca yapılan toplantılara bakıyoruz;  ne hikmetse süreçle alakalı hep lehte düşünen kişi ve kurumlar. Bu durumda bu toplantılar istişare mahiyetinden çıkıp, sağırlar birbirini ağırlar diyaloğuna dönüşmüyor mu?
Biz Alperen Ocakları, olarak devletimizin terör örgütüyle pazarlık masasına oturmasını hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Evet, bu ülkede kan dursun, terör bitsin, analar ağlamasın. Ancak 30 yıldır binlerce insanımızı katledenler hukuk önünde bunun hesabını bu millete versinler istiyoruz.
Bu sebeple ta başından beri PKK düşmanımız, Kürtler bizim kardeşimiz dedik ve halen de demeye devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim