Ramazan ayı boyunca vatandaşlar merak ettikleri soruların yanıtını müftülükleri arayarak vaizlerden alabiliyorlar. Yozgat Müftülüğünü (0 354 ) 212 12 08 numaralı telefonunu arayanlar vaizle yapacakları özel görüşmede Ramazan ve farklı özel sorularını yöneltip, yanıt alıyor.
Ramazan ayı dolayısıyla orucu bozan haller yoğun olarak soruluyor.
Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da vatandaşlardan bir birinden ilginç sorular gelebiliyor.
İşte sorulardan bazıları; ‘Sakız çiğnemek, kan vermek, dövme yaptırmak, denize girmek orucu bozar mı?’
Sabah 09.00 ile akşam 23.00 arasında arayan her vatandaş sorularına yanıt arıyor.
Yozgat Müftülüğü vaizlerinden Mustafa Aktaş, müftülük bünyesinde hizmet veren Alo Fetva hattımıza Ramazan boyunca vatandaşlardan çeşitli soruların geldiğini söyledi.
“Biz de bunlara imkan ölçüsünden cevap vermeye çalışıyoruz” diyen Aktaş, karşılaştıkları ilginç sorulara da yanıt vermeye çalıştıklarını belirtti.
Aktaş, ilginç soruların da yer aldığı fetva hattına gelen telefonlarla ilgili şunları söyledi:
“Bunlardan bir kaçını sıralamak gerekirse; ‘Havuza ve denize girmek sıcak aylarda oruç tutarken orucumuzu bozar mı’, ‘Astım hastalarının kullandığı sprey oruçluyken kullanıldığı zaman orucumuza zarar verir mi’, ‘Tansiyon veya kalp krizi geçirme riski olan insanların dil altı hapını kullanmaları orucu bozar mı’, ‘İğne yaptırmak, hastaya serum vermek veya hastanın kan vermesi orucu bozar mı’, ‘Sakız çiğnemek, dövme yaptırmak gibi’ sorular geliyor. Bunları da vaiz arkadaşlarımızla imkan ölçüsünde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu alo fetva hattımız Ramazan ayı boyunca sabah 09.00’dan akşam 23.00’e kadar hem mesai içerisinde hem de hafta sonları devam edecektir. Vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz.”
İl Müftüsü Salih Sezik de, 212 12 08 numaralı müftülük hattını arayanların oruçla ilgili de sorulara yanıt aradığını söyledi.
Vaizlerin belirlenen saat aralığında yöneltilen sorulara yanıt verdiğini belirten Sezik; “Müftülüğümüzde sabahtan akşama kadar sürekli olarak vaizlerimiz 212 12 08 nolu telefondan vatandaşlarımız bizi aradıklarında ya da bizzat gelerek müftülüğümüzü ziyaret ederek kafasına takılan güncel soruları fitre ile ilgili, ramazanla ilgili özel soruları varsa ve başka soruları da en güzel şekilde vatandaşımıza hizmet edip anlatmak durumundayız. Ve böyle bir görevimiz de var. Bunu da en güzel şekilde yapmaya çalışacağız inşallah” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim