Zukatou Yerköy’lü İmam Hatip Eyüp Doğru’nunda bulunduğu bir yemekte Eyüp Hocanın okumuş olduğu ezanın ardından Konuşan Zukatou; “Uzun zamandır Müslüman olmayı istiyordum. Daha önceden de Müslümanlığı araştırdım ve araştırmalarımda ne güzel insanlığa örnek oluşturacak bir din diyordum. Şimdi ise burada Müslüman olmak için son kararımı verdim” dedi. 

Zukatau, Eyüp Hoca tarafından kendisine yapılan nasihatler ve telkinlerden sonra kelime-i şahadet getirilerek Müslüman oldu. Zukatau burada islama uygun bir isim almak ve Müslüman bir bayanla evlenmenin de sözünü verdi.  
Yerköy’lü İmam Hatip Eyüp Doğru ise, İslam dini hoşgörü dinidir. İslam da tek bir tanrı vardır.O da Allah tır.Bütün eksik sıfatlardan münezzehtir.Son semavi dindir.Yani Allah ın gönderdiği son dindir. Peygamberimz Hz.Muhammed'dir. İslam huzura çıkmaktır.Onunla günde 5 defa görüşmektir.Muhabbettir.Namaz dinimizin direğidir.Namaz vakti olsun olmasın her zaman Allah tan bişiler isteyebiliriz. Ama bundan ziyade biz Allah rızası için yaşarız. Allah yolunda ölmeye çalışırız. Ahiret gününde Allah ın rızasını kazananlardan olmaya çalışırız. Mesele cennete veya cehenneme gitme meselesi değil sadece. Mesele Allah ın salih kullarından olmaktır.Ayrıca peygamberimiz gibi yaşamaya çalışırız. O bize örnektir.  İnşallah bizim nezaretimizde Müslüman olmaya karar veren artık din kardeşimiz olan Zukatau bundan sonrada Müslümanlığa yakışır bir şekilde yaşar ve o şekilde de ahretine göç eder” dedi.

Editör: TE Bilişim