Yozgat’ta hasatla birlikte mahsulünü satmak için Toprak Mahsulleri Ofisi filolarına akın eden çiftçilerin yüzü bu yıl ki bereketli verimden dolayı gülüyor. Sıcak güneşin altında sıranın kendisine gelmesini bekleyen çiftçiler, tüm yorgunluğun ardından ürün sırasında beklemenin yorucu olmadığını söylediler.
Randevu sistemine göre traktör ve kamyonlarla tarlasından elde ettiği buğdayları satmak TMO’ya gelen çiftçiler, tüm yılın yorgunluğunu atmanın heyecanını yaşıyor.
BUĞDAYA DOĞAL DEPOLAMA 

Yozgat’ta çiftçinin getirdiği hububat doğal depolama adı verilen toprak yığmaların altında muhafaza ediliyor. 
Yozgat’a 10 kilometre mesafede bulunan Kayseri yolu üzerindeki TMO’ya ait ürün alım bölgesine kamyonlarla getirilen buğdaylar önce burada tartılıyor, kıymeti belirleniyor ardından da işçiler marifeti ile uzunluğu 100-200 metreyi bulan altı kalın naylondan kaplı doğal depolama alanlarına boşaltılıyor. Üzeri naylonla kaplanan doğal depolama alanlarının üzerine serpilen toprak sayesinde uzun süre muhafaza edilmesi sağlanıyor. 
ÇİFTÇİ MEMNUN

Yozgat Sarıhacılı Köyü’nden Bekir İbiş, buğdayı satmak için getirdiği Toprak Mahsulleri Ofisi’nde bu yıl ki ürün rekoltesinden memnun olduklarını söyledi. 
Önceki yıllara göre yağışların bereketli olmasından dolayı verimin de kalitesinin de yükseldiğini ifade eden İbiş; 
“Allah’a şükür bu sene ürün rekoltemiz yüksek. Verim artınca verdiğimiz emeğin de karşılığını alıyoruz. Bu yıl yağışların bereketli olması ürün verimini artırdı. Buna şükür. İnşallah ürün fiyatları daha da artar, giderler azalır çiftçi tarlasında daha da mutlu olur” dedi. 
Sağlık Köyü’nden Abdulkadir Arslan da hububat sezonunun verimliği geçtiğini söyledi. 
Artan verim sayesinde bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’ne daha fazla ürün getirdiklerini belirten Arslan, yağışların hububatta verimi iki katına çıkardığını kaydetti.
NAKLİYECİYE DE YARADI
Verimli geçen hasat sezonu çiftçinin yanı sıra hububat sezonunda taşımacılık yapan nakliyeciye de olumlu yönde tesir etti.
Nakliyeci esnaflarından Yüksel Durak da verimli geçen sezonun işlerine yaptığı katkıyı şu şekilde ifade etti: 
“Bir çiftçi yılda 50 ton buğday alıyorsa bu yıl bereketli geçtiği için bu oran 100 tona çıktı. Haliyle bizim iş yoğunluğumuz da arttı. Bereketli geçen hasat sezonunun bereketini biz de yaşıyoruz. Allah bereketini artırsın.”

Editör: TE Bilişim