Zararsız, yaptığı yazılı açıklamada, belediyede  çalışan taşeron işçilerin alın teri kurumadan maaşlarını aldıklarını belirtti.

Aynı şekilde Boğazlıyan Belediyesi’nde de bu güne kadar maaşlarını avans şeklinde alan işçilere ilk defa tam maaşlarının ödendiğini söyledi.

Zararsız; “Boğazlıyan belediyesinde çalışanlar ücretlerini hep avans olarak alır, geri kalan kalan ücretleri mahsupla ödenirdi. Boğazlıyan belediye başkanımız Sayın Hamdi Erdal’da göreve gelir gelmez işçi ve memur maaşlarını gününde ödemiştir” dedi.

“Bizler adalet istiyoruz.  Memur,  kadrolu geçici ve taşeron işçi aynı yerde çalışıyor aynı işi yapıyor. Birisi maaşını ayın on beşinde, birisi yirmi beşinde, diğeri otuzunda alıyor, bir maaşları içerde duruyor” diyen Zararız, şunları kaydetti:

“Yozgat belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan ve Boğazlıyan Belediye Başkanımız Sayın Hamdi Erdal bu ay bir ilki yaşattılar.  İnşallah bu böyle devam eder.  Bizim tek isteğimiz, çalışanın alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması, çalışanın ücretleri ödenirken, memur, kadrolu işçi, geçici işçi, taşeron işçi olduğuna bakılmadan zamanında ödenmesidir.”

Taşeron işçilerin köle muamelesinden kurtulması ve belediye bünyesine geçirilmesini isteyen Zararsız, çalışanların belediyenin öz evladı olması gerektiğini ifade etti.

Zararsız, şunları söyledi: ”Yozgat belediyesinde çalışan işçilerimiz aynı işyerinde aynı işi yapmakta iken,  ücretleri ödenirken, üç sınıfta değerlendiriliyor.  Birisi ikibinbeşyüz TL maaş alıyor, birisi Üçbin TL maaş alıyor, birisi doku yüz-bin TL maaş alıyor.  Umuyoruz ki Yozgat belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan bu adaletsizliği ortandan kaldırır ve kaldıracağından eminiz. Doğru birdir. Eğer bir yanlış varsa bu yanlışı da Yozgat belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan’ın düzelteceğine inancımız tamdır.

            Yozgat belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan ve Boğazlıyan belediye başkanımız Sayın Hamdi Erdal’a,  şahsım, yönetim kurulumuz, Hizmet-İş sendikası adına, özellikle şirketlerde çalışan taşeron işçiler adına sonsuz teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim