Durmaz, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Son günlerde iktidar tarafından muhalefet belediyelerine karşı baskı, sindirme, itibarsızlaştırma ve hizmet vermelerini engellemeye yönelik gayretlerde artış gözlendiğini'' ileri sürdü.
    “Gün geçmiyor ki bir belediyemize, teşkilatımıza rutin belediyecilik faaliyetleri kapsamında yapılan konuşma ve görüşmeler üzerinden bir operasyon yapılmasın'' diyen Durmaz, şöyle devam etti:
    “Bilinçli bir şekilde 'çamur at, izi kalsın' mantığıyla bu insanlar aile hayatları ve toplumsal statüleri dikkate alınmadan küçük düşürülmektedir.
    Bu sürecin bir diğer amacının da partimize mensup belediye başkanlarını partimizden koparmaya çalışmak ve bunların iktidar partisine geçmesine yönelik tezgahlar olduğu değerlendirilmektedir. Bu maksatla, belediyelerimizin bazı mali, hukuki ve siyasi yaptırımlara karşı karşıya kaldıkları bilinmektedir.Gözaltında intihar eden ve ilk duruşmada haklarında tutuksuz yargılanma kararı verilen belediye görevlilerinin varlığı dikkate alındığında, yapılan uygulamanın sadece haysiyet ve şeref cellatlığıyla açıklanamayacağı, aynı zamanda insanların hayatına kasteden rezil bir sürece dönüştüğü görülmektedir.''
    Durmaz, konuya ilişkin olarak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdiğini anlattı. Durmaz önergelerde, hangi belediyelere soruşturma izni verildiğini, kaç belediye başkanının yargılanmasının sonuçlandığını ve yargılanmasına devam edilen kaç belediye başkanı bulunduğunu sorduğunu ifade etti.
    Sadir Durmaz, bir gazetecinin, ''Son yerel seçimlerden sonra belediye sayınızın azaldığını görüyoruz. Kaç tanesi iktidar partisine geçti? Bir de polisin de belediye denetimi yaptığını ifade etmiştiniz. Bunu açar mısınız?'' sorusu üzerine, partilerinden ayrılan birçok belediyenin iktidar partisine geçtiğini söyledi. Polisin, ''Kaçak yapıları denetleme yetkisi'' çerçevesinde belediye denetimi yaptığını belirten Durmaz, emniyet bünyesinden belediyelerin teknik takibiyle sorumlu timler oluşturulduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Durmaz, ''Başarılı muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar sistematik. AKP'nin siyasi açgözlülüğünün yansıması'' dedi.
Editör: TE Bilişim