Akdağmadeni ilçesine bağlı Karadikmen Köyünde 50 derece sıcaklıkta saniyede 100 litre debide çıkartılan sıcak suyun ihalesi yapıldı, ihale 270 bin dolar teklif veren belediyede kaldı.

     Belediye Başkanı Suphi Daştan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''İlçemize hergeçen gün hedeflerine ulaşan bir konumda. 7 yıldır gayret gösterdiğimiz, emek verdiğimiz ve MTA tarafından çıkarılan sıcak suyun ihalesini belediye olarak aldık'' dedi.

     Daştan, ihaleye Antalya, İstanbul ve diğer illerden firmaların da teklif verdiklerini, açık arttırma neticesinde 270 bin dolar bedelle Karadikmen Köyündeki sıcak suyun kullanım hakkının kendilerinde kaldığını ifade etti.

     Daştan, diğer firmaların ihaleyi belediyenin almasını mantıklı buldukları için fazla fiyat artımına gitmediklerini, ihaleyi belediyenin almasından memnunluk duyduklarını belirterek, firmaların ilçede yatırım yapma talebinde bulunması halinde sıcak su tahsisinde bulunacaklarını anlattı.

     İlçede sıcak sudan yararlanılarak sera, termal turizm, sağlık gibi alanlarda yatırım yapılabileceğini, bu konuda belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarının altını çizen Suphi Daştan, ''Belediye olarak Akdağmadeni'nin geleceğine çok büyük bir yatırım yapmış oluyoruz. Dünyada jeotermal suların ne kadar önemli olduğunu, gittikçe de önem kazandığını, Akdağmadeni'nin de böyle bir hazineyi kazandığını herkesin bilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim