Akdağmadeni’nin çok hızlı bir gelişim yaşadığını vurgulayan Daştan, “Şuanda yeni belediye hizmet binamızın inşaatı tamamlandı Ekim ayı sonunda taşınacağız. Terminal binamızın inşaatı sürüyor. Yine Tekke mevkiinde çok büyük bir park çalışmamız var. Bunun dışında seçimler öncesi ilçemize doğal gaz getirmek için söz vermiştik ve doğalgaz abone sayımızı tamamladık ve müracaatımızı yaptık. İnşallah yakın bir zamanda doğalgaz çalışmalarımız da başlayacak” dedi.

Son yıllarda başlayan kuraklık sebebiyle bir çok yerde su sıkıntıları ve kesintileri yaşanırken Akdağmadeni ilçesinde sorun yaşanmadığına değinen Başkan Daştan, “Biz görevi devralmadan önce ilçemizde tankerlerle su taşınıyordu. Biz on yıl önce ilk işimiz su sorununu çözmek oldu. Şuan su sorunumuz bulunmadığı gibi ilçemizin gelişimine yönelik olarak sürekli yeni kaynaklar bulup içme suyu şebekemize ilave yapıyoruz. İnşallah gelecek yıllarda da ilçemizde su sıkıntısı yaşanmayacak” diye konuştu.

Akdağmadeni belediyesinin saniyede 101 litre debiye sahip sıcak suya sahip olduğunu hatırlatan Başkan Daştan, “Bu suyun ilçemize gelmesi için iller bankası tarafından parası belediye gelirlerinden ödenmek şartıyla ihaleye çıkılıyor. Sıcak su önümüzdeki yıl ilçemize gelecek. Belediye olarak da yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım yapacağı yere kadar da suyumuzu ulaştıracağız. Biz bu suyu şehir ısıtmasında kullanmayacağı termal turizmde kullanacağız. Akdağmadeni İç Anadolu Bölgesinin tabiat harikası bir yeridir. Bu nedenle ilçemizde termal turizm ve doğa turizmi iç içe olacak. Termal turizm alanında yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcıları ilçemize davet ediyorum. Biz belediye olarak yatırımcıya her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Bir yerin turizmde gelişmesi için en önemli nedenin ulaşım olduğuna değinen Belediye Başkanı Daştan, “Akdağmadeni Yozgat’a 105, Sivas’a ise 110 kilometre mesafededir. Sivas’ta havalanı bulunmakta ve Sivas’a gelen bir vatandaşımız bir saatte ilçemize ulaşıyor. Yine Yozgat’ta da havaalanı yapılma çalışmaları başladı. Bunun yanında ilçemize yakın bir mesafeden hızlı tren geçmektedir. Karayolumuz duble ve standardı yükseliyor. Ulaşım konusunda ilçemizin hiçbir sorunu yoktur” dedi.

Akdağmadeni’nde şehir kültürünün çok eski yıllara dayandığını vurgulayan Daştan, “Ülkemizde ilk belediyesi 1858 yılında Beyoğlu belediyesidir, Akdağmadeni belediyesinin kuruluş tarihi ise 1862’dir ve Yozgat Belediyesinden dahi önce oluşturulmuştur. İlçemiz yine 15 yıl önce üniversite ile tanışmış ve şuanda 4 yıllık bir yüksek okulumuz daha yapılmaktadır. Hedefimiz ilçemizde üniversite öğrenci sayısını 3 bine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin yurt konusunda bir sıkıntısı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Akdağmadeni’nin son 10 yılda hızlı bir gelişim sürece yaşadığını ve halkında artık sürekli bir gelişim istediğini ifade eden Daştan sözlerini şöyle sürdürdü:”Belediye olarak kısa orta ve uzun vadeli bir gelişim planı var. Biz bu çerçevede merdivenleri tek tek çıkıyoruz. İlçemiz sürekli gelişiyor, değer kazanıyor. Bunun en güzel göstergesi, arsa ve ev fiyatlarının yükselmesidir. İlçemizin önü açık ve Akdağmadeni İç Anadolu’nun parlayan bir yıldızdır”
Editör: TE Bilişim