Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada, depremden dolayı çok büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, ''Van ve ilçelerinde büyük ölçüde zarar veren depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin acılarını paylaşıyoruz'' dedi.
     Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunduklarını ifade eden Daştan, şunları kaydetti:
     ''Bu hepimizin acısıdır. Doğusuyla, batısıyla hepimiz kardeşiz. Böyle bir acı olayda tüm Türkiye seferber oldu. Bizde toplanan giysilerden oluşan 42 koliyi Van'daki vatandaşlarımıza yolladık. Kışlık kazak, çocuk giysisi, ayakkabı, ceket, kaban, pantolon ve gömlekten oluşan bin 300 parça giysi yardımında bulunuyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada bir nebzede olsa fayda sağlamış oluruz. Tür halkı Van depreminde göstermiş olduğu dayanışma ile Türk halkının birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdi. Hiçbir ulusta olmayan bu dayanışma örneği göstermiştir ki, bu milletin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak.''

Editör: TE Bilişim