Darbe girişiminin yaşandığı ilk anlardan itibaren Akdağmadeni Belediyesi darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri ile ilçe halkını sokaklara davet etti.

O günden bu tarafa akşamları devam eden demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkılmasında öncülük eden Akdağmadeni Belediyesi, 15 Temmuz’u şehitlerin ismiyle birlikte ölümsüzleştirecek örnek bir karara imza attı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz tarihini her yıl  “Şehitleri Anma Günü” olarak ilan etmesinin ardından 220 bin metre karelik büyük bir alanda  yapımı tamamlanan Tekke Mesire Alanı’nın ismini de “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” olarak değiştirme kararı alındı. Karar ilk meclis toplantısında görüşülerek resmiyete bağlanarak. 
Belediye Başkanı Suphi Daştan  yaptığı açıklamada;

“İlk olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup hain terör örgütünün milletin bölünmez bütünlüğüne ve demokratik sisteme yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyorum.  Hiç hatırlamak istemediğimiz, ama bağımsızlığımızın  ve demokrasinin tüm vatandaşlarımız  için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu bize bir kez daha hatırlattığı için hiç ama hiç unutmayacağımız 15 Temmuz gecesinin, ilçemizde herhangi bir güvenlik problemi yaşanmadan geçmesi için çalışan; kendinden emin ve soğukkanlı tutumları ile panik ve endişenin minimize edilmesinde rol oynayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve çalışanlarına, emniyet görevlilerimize, belediye personelimize, anlayış ve desteklerinden dolayı tüm Akdağmadeni Halkına Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum.
Milletimizi sindireceğini düşünen bu hainlere karşı vatandaşlarımız evlerini, sokaklarını, mahallelerini ve bütün ülkeyi savunma hattına dönüştürmüşler ve çoluk çocuk, genç yaşlı her gün meydanları tıklım tıklım doldurmuşlardır. Millet yanınızda ise elinizdeki silahların hepsi etkisizdir. İster tankınız, ister F-16’nız olsun. Millet yanınızda yoksa hiç bir şeyiniz yok demektir. Dünyanın en etkili silahları milletlerdir.
Darbe girişimi’nin başladığı ilk saatlerden itibaren Akdağmadeni olarak görüş ayrımı fark etmeksizin AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, Saadet Partilisi kısacası tüm vatandaşlarımız sokaklara inerek milletin gücünü sağlam iradeyi göstermiş olduk. Her gün gündüz işimize, akşam gece geç saatlere kadar nöbetimize devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadarda meydanları boş bırakmayacağız” dedi.
 
Daştan, siyasi görüşü, hayat tarzı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı paydasında buluşarak bir destan yazıldığını vurgulayan Daştan; “”Tam bu sebeplerle 15 Temmuz artık bizim için bir Demokrasi Bayramı olacaktır. Halkımızın şanlı direnişini sembolleştirmek, gelecek kuşaklara demokrasi ve millet iradesinin önemini anlatması için Belediyemiz tarafından 220 bin metre karelik büyük bir alanda inşaatı tamamlanan "Akdağmadeni Belediyesi Tekke Mesire Alanı" isminin "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı" olarak değiştirilmesi kararı alınacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim