Akdağmadeni ilçe belediyesi yaşanan kuraklığa rağmen yaptıkları çalışmalarla su kaynaklarını artırıyor. Akdağmadeni Belediyesi son yapılan sondaj çalışmaları sonucunda sanayi altı bölgesinde saniyede 10 litre debiye sahip içme suyu buldu.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, 2004 yılında göreve başladıklarında ilk hedeflerinin halkımızın yıllardan beri büyük sıkıntılar çektiği su sorununu çözmek olduğunu belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda saniyede 37 litre olan içme suyuna ormanlık alanlarda dahil olmak üzere 7 kuyudan saniyede 113 litre içme suyu ilave edilerek ilçemizin içme suyu sorununu çözmüş durumdaydık.Bizler gelecek nesilleri düşünerek yeni kaynak arayışlarımıza devam ediyoruz. Sanayi altı bölgesinde yapılan çalışma neticesinde şehir şebeke suyuna ilave olarak saniyede 10 litre akan kaynağa ulaşıldı" dedi.

Vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Daştan, "Sanayi bölgesinden çıkartılan 10 litre içme suyu 3,5 kilometre uzunluğunda bir isale hattı ile Kadıpınarı mevkinde çalışması devam eden depoya bağlanarak ilçe içme suyu şebekesine bağlayacağız. Akdağmadeni sürekli gelişen büyüyen bir ilçe, alt yapılarıyla üst yapılarıyla modern bir kent oluşturma çabasındayız. Ülkemiz genelinde ve tüm köylerimizde su sıkıntısı yaşandığı halde ilçemizde herhangi bir su sıkıntısı yaşanmamıştır. Vatandaşlarımızın su konusunda mağdur duruma düşmemesi için sürekli çalışma içerisindeyiz. Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz. Belediyemizin su ihtiyacı olmadığı halde çalışma yaptık ve yeni su kaynakları bulma çalışmalarımız devam edecektir. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim