Yozgat'ta Bozok Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından, TÜBİTAK programlarına katılımın artırılmasına yönelik proje hazırlama eğitimi çalışmaları tamamlandı.
'TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı' çerçevesinde desteklenen eğitim çalışmasını Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş koordine etti. 'Temel ve Tıbbi Bilimlerde Proje Hazırlama Eğitimi' üç gün devam etti. Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata ve Öğretim Görevlisi Salih Cınaklı'nın da aktif destek verdiği eğitim programında Bozok Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş ile birlikte Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Metin Aytekin ve Doç. Dr. Mehmet Fatih Sönmez eğitmen olarak görev aldı.
Ankara, İstanbul, Zonguldak ve Tokat’tan Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent ve Uzman düzeyinde 22 katılımcıya yönelik eğitim çalışmasını Bozok Üniversitesi mensuplarıyla birlikte farklı kuruluşlarda yakından takip etti. Katılımcılarda proje hazırlama ve uygulama konusunda, temel bilgi ve becerilerini geliştirilmelerine yönelik eğitimler verildi.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş, gerçekleştirilen eğitim etkinliği sonucunda; katılımcılara ve bunlar aracılığıyla üniversitelerde görev yapan akademisyenlere, proje hazırlanmasında bilimsel anlamda bir yol gösterme misyonunun yerine getirildiğini söyledi. Karaçavuş, ''Ülkemizin, bilimsel araştırma faaliyetleri bakımından, daha iyi düzeye ulaştırılmasına yönelik çalışmalara katkı verilmeye çalışıldı. Eğitim etkinliği ile Ar-Ge projesi hazırlama kültürünün yaygınlaştırılmasına ve araştırmacıların TÜBİTAK projelerinde yürütücülük yapmaya özendirilmesine de destek verildi'' dedi.
Eğitim çalışmalarının sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.
Editör: TE Bilişim