Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi. 
“ İlimiz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucu tespit edilen FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyelerine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında; 21.07.2016 günü anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma konusu ile ilgili yapılan çalışma neticesinde Bozok Üniversitesinde görevli Akademisyen 12 şahsın ev, iş yeri ve araçlarında Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden gerekli aramalar yapılmış, yapılan aramalarda ele geçirilen bazı dokümanlara ve dijital materyallere el konulmuştur.
Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüz içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin devam eden çalışmalarda 1 Komiser yardımcısı gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
Yapılan bu tutuklamayla beraber İl Emniyet Müdürlüğümüzde devam eden FETÖ/PDY operasyonunda yakalanan ve hakkında işlem yapılan 5 Emniyet Mensubunun 4'ü tutuklanmış, 1'i ise Adli kontrol kararıyla serbest kalmıştır. FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüz olarak çalışmalarımız tüm kararlılıkla devam etmektedir”.

Editör: TE Bilişim