AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve parti yönetimi dün sürpriz bir şekilde CHP ve MHP İl teşkilatlarına nezaket ziyaretinde bulundu. Son günlerde ülke genelinde artan siyasi gerilim arasında Yozgat’ta yapılan bu ziyaret te toplumun her kesiminden takdir topladı.
İlk ziyaret CHP İl Başkanlığı’na gerçekleşti AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz burada CHP İl Başkanı Onur Kaytan ve CHP’liler ile bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz hem Yozgat hem de ülke genelinde yoğun siyasi süreçler yaşadıklarını özellikle yerel seçim dönemi ve arkasından da bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci geçirdiklerini hatırlatarak bundan ötürü daha önce yapmak istedikleri bu ziyarete imkan bulamadıklarını belirtti.

Harun Lekesiz “Çok daha önce sizleri ziyaret etmek istedik ancak hepinizin malumu yerel seçim süreci akabinde cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bu imkanı bulamadık. Şimdi fırsat bu fırsat dedik ve araya genel seçim süreci de girmeden sizleri ziyaret etmek istedik” dedi.

CHP İl Başkanı Onur Kaytan ise Harun Lekesiz’e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Harun kardeşime ve ekibine yaptığı ziyaretten dolayı çok teşekkür ederim. Tabi ki bizler burada yerel siyaset yapıyoruz. Onun için hepimizin birbirimizle olan kardeşliği ve dostluğu devam ediyor edecektir de. Malumunuz ben 2015’te yapılacak genel seçimlerde milletvekili adaylığı düşüncesindeyim. Onun için CHP İl Başkanı sıfatıyla beni bir daha bulamayacaksınız sanırım. Yerimize gelen başka kardeşimiz olacak o süreçte. Ayrıca sizinde parti olarak bir kongre süreciniz başladı. İller bazında orada yine Yozgat’ta yapacağınız kongre sürecinin memleketimize hayır getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP İl Teşkilatı’nda ziyaretini tamamlayan AK Parti heyeti daha sonra ise MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.  MHP İl Başkanı Cevdet Kaya tarafından karşılanan AK Partililer ile MHP’liler arasında da sıcak ve samimi bir ortamda sohbet gerçekleşti. AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz MHP İl Başkanı Cevdet Kaya’ya MHP’nin de önümüzdeki günlerde başlayacak il ve ilçe kongrelerinde başarılar diledi. Harun Lekesiz “Bizde olduğu gibi sizde de bir kongre süreci başlıyor sanırım.

İnşallah yaptığınız kongrelerin sonucu Yozgat için hayır ve uğur getirir. Allah kolaylıklar versin” şeklinde konuştu. MHP İl Başkanı Cevdet Kaya ise AK Parti heyetine yaptığı ziyaretten ötürü teşekkür etti. Cevdet Kaya “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. İyi dilek ve temennilerinizden dolayı Allah razı olsun. Hepimizin amacı ve gayreti önce Yozgat’a sonra ülkemize hizmet etmektir. Sizinde yapacağınız kongreleriniz ve akabinde tüm ülkemizde yapılacak genel seçimlerin memleketimiz için hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte memleketimiz birliğe ve huzura kavuşur” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim