AK Parti Yozgat İl teşkilatı, 12 Eylülde yapılan Halk Oylamasına destek verilmesi nedeniyle ilçelere ''teşekkür'' ziyaretinde bulundu.
     Hafta sonunda gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül ile birlikte ilçe teşkilatları tarafından düzenlenen toplantılara katılıp, teşekkür konuşması yaptı.
     Yozgat İl Merkezinde de Çapanoğlu Kent Park tesislerinde düzenlenen ''Teşekkür'' toplantısında konuşan AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ''Yozgat'ta görev yapan bütün sivil toplum örgütü değerli başkan ve temsilcilerine, onların değerli üyelerine, onların şahsında Yozgat'ta yaşayan bütün kardeşlerimize, hanımefendilere beyefendilere ayrı ayrı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sevgi ve selamlarını getirdiğini ifade eden Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Biz Halk oylamasında ortaya çıkan mesajı herkesin doğru okumasını, doğru yorumlamasını Türkiye'nin hayrına ve yararına olduğuna inanıyoruz. Biz kendi açımızdan bu mesajı hem 'evet'leri doğru okumaya, hem 'hayır'ları doğru okumaya özen gösteriyoruz. Diyoruz ki; bu ülkede 'hayır' diyenlerde kıymetlidir, 'evet' diyenlerde kıymetlidir. 'hayır' diyenlerin de görüşleri saygındır, 'evet' diyenlerinde. Biz böyle görmeliyiz, böyle görüyoruz ve böyle olması lazım. Ama herkesin de birbirini anlamaya özen göstermesi lazım. Hem evetleri hem hayırları doğru anlamak lazım. Evetlere teşekkür edildiği gibi hayırlara da teşekkür lazım, evetlere saygı olduğu gibi hayırlara da saygı lazım. Biz her ikisini birlikte yapıyoruz, çünkü Türkiye evet diyenleriyle, hayır diyenleriyle geleceğe birlike yürüyecektir.''
     AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ise, devletin yatırımcıya, üreticiye önemli destekler verdiğini, ancak bu desteklerden Yozgat insanının yeterince yararlanamamasının üzücü olduğunun altını çizdi.
     Akgül, şunları kaydetti:
     ''Özellikle pazartesi gününden itibaren tüm Yozgat'ta 100 bin liraya kadar her arkadaşımızın, her esnafın yüzde 5 faiz ile para kullanmasını sağlayabilmek için çalışmalar başlatacağız. Bu yüzde 5 faizli kredi arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda vadelendirilecektir. Bu para miktarı maalesef bu güne kadar Yozgat'ta kullanılmadı, 100 milyar alan bir insan 4 yılın sununda tüm masrafları dahil 110 milyar civarında bir para ödeyecektir ki; bu gerçekten babanın oğula veremeyeceği bir miktardır. Halk bankasına müracaat ile bu iş olacaktır.''
     AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer de, halk oylamasına verilen destekle Yozgat halkının neyi kabul edip, neyi kabul etmediğini ortaya koyduğunu ifade etti.
     AK Parti Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı tarafından düz enlenen toplantıya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel ve genel basın kuruluşlarının temsilcileri ile AK Partili yöneticiler katıldı.

Editör: TE Bilişim