AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi toplantısı Cumartesi günü Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saat 11.00’de başlayan toplantıya, Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Halil Şahbaz, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.

LEKESİZ: “YENİLENMİŞ OLARAK SEÇİME KATILACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan danışma meclisinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Harun Lekesiz, vefatının 78’inci yıl dönümü nedeni ile İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’u, rahmetle yad etti.

Kısa bir süre önce ilçe kongrelerini tamamladıklarını hatırlatan Lekesiz, kongre sürecinde ortaya çıkan iki beklentiden bahsetti.

Lekesiz şöyle konuştu: “Geride bıraktığımız ilçe kongrelerinden iki beklentimiz vardı. Bunlardan birincisi teşkilat içinde birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir şüpheye mahal verilmeden kongrelerimizi yaptık. İkincisi ise teşkilatlar içerisinde bir yenilenme ve toparlanma gerekiyordu. Bu süreçte sadece Sorgun İlçe başkanımızda değişiklik oldu. Fakat tüm ilçelerimizde mevcut başarılı kadroya yeni takviyeler yaparak genel seçimler öncesi önemli bir yenilenme gerçekleştirdik. 2015 seçimler öncesi teşkilatların alt yapısını oluşturduk” dedi.

Ocak ayında Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerinin yapılacağını anımsatan Lekesiz, ilçe başkanlarından her iki kongreyi de il kongresi heyecanı ve coşkusunda yapmalarını istedi.

Lekesiz, konuşmasının sonunda Haziran ayında yapılacak genel seçimlerden başarı ile çıkmak için bu günden tüm teşkilatların çalışmaya başlaması gerektiğine işaret ederek, seçim startının da fitilini ateşlemiş oldu.

ARSLAN: “YEREL BAŞARI MERKEZİ İKTİDARI DESTEKLER”

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Kazım Arslan ise belediye hizmetlerine değinerek, yerel yönetimlerde ortaya konulan başarılı hizmetlerin merkezi iktidarın başarısına her zaman olumlu yönde etki ettiğini söyledi.

Arslan, konuşmasında belediye projelerine de değinerek, şu bilgileri verdi:

“Yerel yönetici olarak elimizden geldiği kadar partimizin Yozgat’ta en güzel ve iyi neticeyi alması için çalışıyoruz. Yerel yönetimdeki iktidara katkı sağlar. İnşallah AK Parti ailemizin yüzü ak etme adına ortaya koyduğumuz başarılar katkı sağlayacaktır.

Belediyecilikte kişilerin menfaatleri yerine her zaman milletin menfaatini düşündük. Bu çerçevede ortaya koyduğumuz yol, kaldırım gibi hizmetler çok önemli hizmetler değil ancak yapılması gereken hizmetlerdi. Bunların yanı sıra Yozgat’ın çehresini değiştirecek kalıcı hizmetlerimiz de var.

Bunları hatırlayacak olursak,Yozgat dışından mimari ekiple hazırladığımız projelerden bir tanesi Belediye Hizmet binası, otopark ve şehir meydanı projesi. Odun Pazarı Meydan Projesi. Belediye Düğün Salonunun olduğu bölgede yeni hal binası, üstü iş merkezi projemiz. Bununla birlikte Yozgat’ın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak Başçavuş Cami, Namazgah Cam ve Top Cami etrafında önemli düzenlemelerimiz ve Kentsel Dönüşüm Projelerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Yol medeniyettir’ sözü ile tevafuk oldu biz de ‘Cadde medeniyettir’ dedik. İnşallah şehirlerin tarihi dokusu, tarihi hafızası ve kültürel yapısı ile yaşatılması adına ortaya koyduğumuz hizmetler birer vesile olacak.”

SOYSAL: “ARTIK YOZGAT’TAYIM…”

Son olarak kürsüye gelen Milletvekili Ertuğrul Soysal da Pazartesi gününden itibaren sürekli Yozgat’ta bulunacağını ve teşkilat ziyaretleri yapacağını söyledi.

Kongre süreçlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Soysal, bu süreçte hiçbir zaman siyasi müdahale düşüncesinde olmadığını belirtti.

Soysal; “Kongre sürecinde hiçbir ilçe başkanını arayıp şu benim adamım, bunu listeye alalım gibi bir tavsiyede bulunmadım. Siyasete bulunan insan değilim, bundan sonra da öyle olmayacağım” dedi.

“Bir parti siyaset yapıyorsa önce evinin için görmelidir” diyen Soysal, şöyle konuştu:

“7 Haziran seçimleri öncesi bu manada birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu günden itibaren bir start vermek lazım. Bir birimizi kırmadan bir birimizi kucaklayarak destek olmalıyız. Hesabi olmamak, nefsi olmamak lazım. Hiçbir olaya nefsi yaklaşmamalıyız. Lütfen hesap yapmayalım, zira tüm hesapların üzerinde Allah’ın hesabı vardır.”

Editör: TE Bilişim