Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatları tarafından, Aşure günü dolayısıyla Lise Caddesi'nde Yozgat halkına aşure ikramında bulunuldu.
    AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, Merkez İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı, Lise Caddesi'nde PTT binası önünde kurduğu stantta bin 500 kişiye aşure ikramında bulundu. Caddeden geçen vatandaşlar aşure alabilmek için sıraya girdi.
    AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, aşurenin geleneksel toplum yaşantısında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Başer, "Bizim geleneklerimizde paylaşmanın önemi büyüktür.
    Aşure günümüz geçmişten bugüne insanlığın ortak acısı ortak kederidir. Hoşgörü ortamının hak ve adalet duygusundan ayrılmamız gerektiğinin garantisi ve teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aşur günümüzün kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Muharrem ayı dolayısıyla her yıl geleneksel aşure günü düzenlendiğini hatırlattı. Başkan Başer, "AK Parti Yozgat Teşkilatı tarafından böylesine güzel bir ortamda vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuyoruz. Birlik, beraberlik, kaynaşma ve hoş görü adına iyiliklere vesile oluyor. Bu duyguları yaşatan ve hatırlatan Ak Parti İl teşkilatına teşekkür eder aşure günümüzün hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim