AK Parti Yozgat Milletvekili ve Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, TBMM Genel Kurulunda 2015 yılı bütçesinin 10.maddesi üzerine AK Parti grubu adına konuşma yaptı. Başer, AK Parti genel siyasetini ve Yozgat yatırımlarını dile getirdi. “AK Parti hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek yola çıktığı andan itibaren Türkiye’nin çehresini değiştirmiş ve değiştirmeye de devam ettiğini belirten Milletvekili Başer, “AK Parti olarak, milletimizle hep aynı istikamete baktık, aynı dili konuştuk, gönül birliği içinde olduk, 77 milyonun tamamını kucakladık. AK Partiyi Türkiye'nin partisi haline getirdik. AK Parti vesayetlerin tamamını sona erdirmek için, insan hak ve hürriyetlerin de ve hukuk alanında yaptığımız reformlarla ülkemizi tastamam hukuk devleti haline getirmek için, ileri demokrasi için, milletin egemenliğini hakim kılmak için gayret gösterdik. AK Parti olarak tehditlere, şantajlara, kumpaslara, darbe girişimlerine boyun eğmedik, milletin emanetine sahip çıktık. Millet dışında hiçbir güç tanımadık. 12 yılda yaptığımız hizmetlerle, ülkemize kazandırdığımız eserler ve yatırımlarla, yurt dışında ki ecdat yadigarı eserlerin ihyalarıyla, mazlum ve mağdur milletlere yaptığımız yardımlarla, mazlum milletlerin haklı davalarında yanında durmak suretiyle Türkiye’yi itibarı olan ülke haline getirdik” dedi.
Nasıl 12 yılda Türkiye AK Parti ile değişmiş ve gelişmişse, Yozgat’ın da AK Parti ile birlikte değişip geliştiğini vurgulayan Milletvekili Başer, “Yozgat’ımızda 2002 yılında 40 kilometre bölünmüş yol varken, şimdi bölünmüş yolumuz 350 kilometreyi buldu. İnşallah önümüzdeki dönemde Yozgat’ımızın yollarının kalitesini artıracağız ve yol problem olmaktan çıkacak. Yozgat insanının yıllardan beri özlemini çektiği kara tren gelmez mola diye adına türküler yaktığı Kara trenin yerine Yüksek Hızlı Trenini Yozgat insanının emrine sunuyoruz. 30 yıl önce istimlak yapılan ancak yapılamayan havalananının yerine bölgeye hitap edecek Bozok havalananının 2015 yatırım programına aldık. Yozgat’ımızı, kara, hava ve hızlı trenle hem Türkiye ve hem de dünya ile buluşturuyoruz” diye konuştu.

Yozgat'ı tarımın ve hayvancılığın başkenti yapmak istediklerini vurgulayan Milletvekili Başer, “Özelleştirmenin yapıldığı bir dönemde Et ve Süt Kurumu’nu Yozgat çiftçisinin emrine sunduk. Kadışehri İlçesi Kabalı Köyündeki arazileri birleştirmek suretiyle Kabalı Meyvecilik Projesini hayata geçirdik. Yozgat ve ilçelerini Adalet Saraylarına kavuşturduk. Yozgat ve ilçelerinin büyük kısmını doğal gazla tanıştırdık. Yozgat ve İlçelerimize TOKİ’yi getirdik. Türkiye’nin İlk Milli Parkı olan Çamlık Milli Parkı projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kadın Termal Aqua Park ve Spor Kompleksi ihalesini tamamladık. Gençlik Spor Bakanlığının olimpik yüzme havuzu ve Gençlik Merkezi projelerini, İl özel idaresi projesiyle birleştirmek suretiyle Spor Vadi Projesi Yozgat’a ayrı bir değer katacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 475 yataklı Şehir hastanemizin temelini attık. Çalışmalar devam ediyor. Akdağmadeni, Boğazlıyan, Kadışehri, Yenifakılı ve Yerköy Devlet Hastanelerimizi hemşherilerimizin hizmetine sunduk. Sorgun, Sarıkaya, Saraykent, Çekerek Devlet Hastanelerimizin inşaatları devam ediyor. 2006 yılında kurulan Yozgat Bozok Üniversitemizin, öğrenci sayısı 14 bini geçti. Morfoloji Binası ve 200 kişilik Tıp Fakültesi hastanemizin ihalesini yaptık, temellerini attık. Bozok üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini Yozgat insanının emrine sunduk. Hedefimiz, Yozgat insanını tedavi için Yozgat dışına göndermemek, hizmeti ayağına getirmektir. Kredi Yurtlar Kurumunun bin 175 kişilik yurt inşaatı devam etmektedir. 2015 yılında Yozgat’ta toplam öğrenci yurt kapasitesi 4 binleri geçecektir. Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’na yapılan ek bina ile öğrenci kapasitesi bin kişiye çıkarıyoruz. Cemil Çiçek Barajı ile Yozgat ve Yerköy ilçemizin içme suyuna ve bölgedeki tarım arazilerini suyla bereketle buluşturuyoruz. Boğazlıyan’ın hayali Oğulcuk Barajının temelini attık. İnandık ve Bahçecik Barajlarını 2015 yatırım programına aldık. Amacımız gelişen ve yaşanabilir bir Yozgat’tır. Amacımız güçlü, ileri ve mutlu bir Türkiye’yi gelecek nesillere bırakmaktır. Aziz milletimizi bilgi ve sevgi toplumu haline getirmektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim