Lekesiz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı ve bir grup yönetim kurulu üyesi ile birlikte bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. İlk ziyaret durağı olan Yozgat Muhtarlar Derneği’nde konuşan Lekesiz; “10 Ağustos’ta da Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilk olacak” dedi.
Halkın ilk defa kendi reyi ile kendi reisi cumhurunu seçeceğini, onun için bu seçimin tüm seçimlerden önemli olduğunu kaydeden Lekesiz, şunları söyledi:

“Seçilen kişiye de bir takım yetkiler kazandıracak. Önemli bir seçim olacak. Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak Yozgat’ta muhtarlarımızı temsilen, muhtarlarımızın derneği olarak partimizin adayı, cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinizi bekliyoruz.
Saygı değer başbakanımız başbakanlığı döneminde başbakanlık makamını bir idare makamı olarak görmedi. Ki, bizim siyasi anlayışımızda da böyledir, her makam vatandaşa, millete hizmet makamıdır. Siz orada hizmet edebiliyorsanız göreve devam edersiniz. Etmiyorsanız çekilin, bizim siyasi anlayışımız bu.”
Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığı süresince de önemli hizmetlerin altına imza attığını anımsatan AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, başbakanlık ile devam eden hizmet ağının cumhurbaşkanı seçilmesi halinde farklı bir vizyonla devam edeceğini ileri sürdü.
Lekesiz şöyle konuştu: “Saygı değer başbakanımız İstanbul belediye başkanlığı döneminde sıradan bir belediye başkanlığı yapmadı.
Sorunlar içerisinde boğuşan bir İstanbul’u, çok kısa süre içerisinde o sorunların üstesinden gelmiş bir İstanbul’a dönüştürdü. Başbakan olduğunda ekonomik krizle boğuşan bin Türkiye’yi dünyanın yaşadığı onca ekonomik krize rağmen, dimdik ayakta kalabilen ve dünyanın da takdirle izlediği bir ülke haline getirdi. Cumhurbaşkanı olması durumunda da yine ülkeyi geçmişte cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin dışında farklı bir anlayışla idare edecek ve Türkiye’yi gerçekten dünyada hak ettiği noktaya daha hızlı adımlarla yürütecek ve Türkiye kazanacak. Ve hepimizde Türkiye’nin kazanmasını arzu ediyoruz. Evlatlarımızı kazanacak, yarınlarımız aydınlanacak. Bu münasebetle yeni Türkiye’de AK Parti ile beraber, Recep Tayyip Erdoğan ile beraber çok güzel sayfalar açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile beraber AK hizmetler kitabını daha da büyüteceğiz. Memleketi hep beraber, daha gelişmiş, daha mürevveh noktaya taşıyacağız.”
Lekesiz ve beraberindekiler, Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından sırasıyla Yozgat Şehit Aileleri Derneği ve Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.
Editör: TE Bilişim