Gençlerle buluşmasında AK Parti’den milletvekili adaya dayı olduğunu da açıklayan İşadamı Osman Doğan, gençlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.
Doğan, bütün dünya görüşlerinde, dünyadaki bütün ihtilaller ve inkılâp düşüncesi olan herkesin gençlere önem vermesi gerektiğini savunarak gençleri hesaba katmak zorunda olduğunu dile getirdi.
Gençleri kendileri hak dava ve haklı davalarında istihdam etmeyi düşündükleri için gençliğe gereken önemi verdiklerini kaydeden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstikbalden ümit bekleyen herkes gençliğin ve geçlerin üzerinde durmuş ve her aktivite adamı bu konuda laf söylemiştir. Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesi vardır. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe bir hitabesi vardır. Peygamber zamanında ne kadar büyük hatip varsa hepsi ‘Ey gençler topluluğu’ diyerek seslenmiştir. Necip Fazıl gençliğe hitabesinde ‘Can taşıma liyakatini canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet saymaya bilecek, bu şuurda bir gençlik istiyorum diyor. Onun için hak davanın hepsi gençlerin omzu üzerinde yükseldi. Gençlik çok önemlidir. Gençler olmadan muzafferiyet olmaz. Bizim partimiz de gençlere gereken önemi vermektedir. Bir ilçe teşkilatı kadar ilçe gençlik kolları vardır. Başarılı olmamızın en büyük etkenlerinden biri de partinin tüzüğünde gençleşmek olgusudur. Bugün henüz hizmetin baharındaki Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, gencecik sayılacak bir adam. Üç dönemdir milletvekilidir ve bakanımız. Şuanda tüzükteki 3 dönem kuralından dolayı geri çekiliyor. Bu gençleşme hareketi değil de nedir? Hangi partide böyle bir gençleşme hareketi var. Kendini yenilemeyenler partilerini kendileriyle birlikte ihtiyarlaştırıyorlar. Tabirimi hoş görün dinozorlaşıyorlar ve yok olmaya mahkûm olacaklardır. Bu milleti yüzde 1-2’lerle oyalamaya devam ediyorlar. Bu dava, benim diyenlerindir. Cumhuriyet kurulduktan sonra Mehmet Akif Ersoy gençler üzerine kafa yoruyor. Akif, ‘Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek. Hiç de çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ diyor. 2023 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayacağız. Yani teker tümseği aşıyor. Batıyla olan bütün anlaşmamız sona ermiş olacak. Lozan’dan doğan bir takım anlaşmalarımız sona erecek, hiç kimseye bağımlılığımız söz konusu olmayacak. Bütün dünya emperyalizmine tek başına başkaldıracak devlet vardır O da Yeni Türkiye Cumhuriyeti ve tek lider var o da Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
Doğan,konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli kardeşlerim, Allah nasip ederse önümüzde bir seçim var. Bu seçimde arkadaşlarımız, teşkilatımız tabi ki çalışacak. Ama gençlerimiz yaşlılarımızdan daha çok çalışacak. Biz kendi kültürüne ve kendi değer yargılarına sahip bir partinin mensuplarıyız. Önümüzdeki seçim çok uzak değil. Tahminen Üçüncü ayda milletvekili adaylarımız belli olacak, altıncı ayda da seçim olacak. Üç – dört ay gibi kısa bir süre kalıyor ve çalışmalara başlanacak. Allah nasip ederse inşallah bu hizmeti vermek isteyenlerden bir tanesi de benim. Olur ya da olmaz, Cenab-ı Hak hakkımızda hayırlısı olan neyse onu nasip eylesin. Kesinlikle olsun iddiasında değilim. Biz, bu memleketin evladıyız, geçmişe dönük bütün kavgalarımızı, çekişmelerimizi kendi aramızda silip atacağız. Böyle bir çalışmanın arifesinde geçmişi unutup geleceğe bakacağız. Biz olalım, olmayalım. Biz, bu davanın erleriyiz, bu davanın her noktasında hizmet etmeye varız.  Bir olalım, iri olalım.  Bu sebeple buraya kadar teşrif eden herkese teşekkür ederim. Üstatd Necip Fazıl’ın şu sözleriyle tamamlamak istiyorum: ‘Surda bir gedik açtık. Mukaddes mi mukaddes! Ey kahbe rüzgâr artık ne yandan esersen es.’ Hepinizi Allaha emanet ediyorum.” 

Editör: TE Bilişim