Yozgat’ta bilinçli veli profili oluşturmak için kolları sıvayan Gülaylar İlkokulu, öğrenciye okulda verdiği eğitimi Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Aile Eğitim Programı” ile ailelerine de veriyor. Bu eğitimler sayesinde oku-veli köprüsü de kurulmuş oluyor.

Okul toplumun yapı taşı olan aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla haftada bir gün “Ailede Eğitim ve İletişim”, Ailede Çocuk ve Eğitimi” ve “Ailelere ek gelir sağlayabilme” konulu toplantılar gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan okulun bulunduğu mahalledeki ailelerin gelir düzeylerinin, sosyal ve kültürel yapılarının tam bir uyumluluk içerisinde olduğunu ve okul olarak bu gözlemi yaptıktan sonra bu uyumluluktan yararlanarak velileri bilinçlendirme adına kurslar düzenlediklerini belirtti.

Okul Müdürü Çağlıyan “Bu uyumluluk çerçevesinde velilerimizi bilinçlendirmek adına bu tür kurslar düzenledik yaptığımız kurslarda da aynı birlik ve beraberliği sağlayarak adeta bir çığ gibi eğitim kalitemizin toplumumuzun yapı taşı olan ailelerden başlayarak yükseltilmesini hedef olarak görüyoruz.

Şuna inanıyoruz ki ailelerle yaptığımız bu kursların faydası ve önemi onların çocuklarına yani bizim öğrencilerimize de hiç kuşkusuz yansıyacaktır buda okulumuzun başarı grafiğini yükseltecektir asıl amacımız zaten okulumuzun başarı çıtasını yukarılara çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim