Aile kavramını hatırlatarak farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlik kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda açılan sergide el işi çalışmaları, hobi ürünleri ve işlengi gibi değişik ürünler sergilendi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İbrahim Yücel, “Biliyorsunuz bizim bütün çalışmalarımız aile odaklıdır, bakanlığımız keza öyle her şey ailenin mutluluğuna  bağlı, fertlerin yani toplumun mutluluğuna bağlı. Bizde bunun sağlamayı kendimize hedef alıyoruz. Mutlu bir toplum mutlu bir ülke demektir. Ailenin sıcak bir yuva haline gelmesi bizim için önemlidir. Bir araya gelen karı kocanın akitleşerek bir ömür boyu mutlu olabilmelerini önemsiyoruz” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2011 yılında kurulduğunu hatırlatan Yücel, 
“Gerekliliğinden dolayı kurulan bakanlığımızda aile fertlerinin her birisine yönelik hizmet veren bir genel müdürlüğümüz söz konusudur. Yaşlılar için, çocuklar için, toplamda 5 genel müdürlüğümüz vardır. Bunlar ise kendi alanlarında sosyal bir devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu. 
Sağlıklı toplum oluşturabilmek için ailenin sağlıklı olmasını önemsediklerini dile getiren Yücel, bu kapsamda bakım evlerinde ve kuruma bağlı birimlerde hayatını devam ettiren vatandaşların hazırladıkları ürünlerin sergisini açtıklarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim