Yozgat Belediyesi, kentin farklı bölgelerinde bulunan mezarlıklarda çevre düzenlemesi ve temizlik çalışması başlattı. Bu çalışmalar sırasında, evrak üzerinde dolu görünen Sarıtopraklık Mezarlığı'ndaki aile mezarlıklarının büyük bölümünün boş olduğu belirlendi. 
Yozgat Belediye Başkanı AK Partili Kazım Arslan, dolu görünen Sarıtopraklık Mezarlığı'nda şu ana kadar 6 bin 285 defin yapılırken, 220 metrekarelik bir alanın etrafının çevrili olmasına karşın, uzun yıllar defin yapılmadığının saptandığını söyledi. 
Başkan Arslan, "Sarıtopraklık Mezarlığı'nda 15 kişilik aile mezarlığının etrafı çevrilmiş ama 50 yıldır sadece bir tane defin olmuş, geri kalan kısmı boş. Başka bir aile mezarlığında 10 mezar yeri çevrilmiş ama 1970 ve 1980 yıllarında sadece iki defin olmuş. Bazı aile mezarlığında ise hiç defin yok" dedi.
YER ALANLARA PARALARI İADE EDİLECEK
Bunları tespit edip, Sarıtopraklık Mezarlığı'nda aile mezarlığı uygulamasını sonlandırdıklarını belirten Kazım Arslan, bu mezar yerlerinin etrafındaki yüksek duvarları da yıkacaklarını kaydetti. Başkan Arslan mezar yeri alan vatandaşların ellerindeki makbuzu ibraz etmeleri halinde paralarının geri ödeneceğini, talep etmeleri halinde ise diğer mezarlıklardan aile mezarlığı verebileceklerini söyledi. Başkan Arslan şöyle konuştu:
“Sarıtopraklık Mezarlığı içerisinde Mutasavvıf Esseyyid Şeyh Osman Nuri Bağdadi'nin türbesi ile aynı bölgede Yozgat Şehitliği bulunmaktadır. Bu nedenle de bu mezarlığa talep yoğun oluyor. Ancak, kağıt üzerinde burada yer yok. Gerçekte ise yarıdan fazlası boş. Bu talepleri karşılamak üzere yeni bir düzenleme başlattık.”

Editör: TE Bilişim