Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, sağlık olmaksızın başarının, zenginliğin ve gücün anlamlı bir değer ifade edemeyeceğini söyledi.
     Varinli, Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ''1. Bozok Tıp Sempozyumu'' açılışında yaptığı konuşmada, sağlığın, mutlu bir hayatın en önemli unsuru olduğuna dikkat çekerek, ''Sağlık olmaksızın başarının, zenginliğin ve gücün anlamlı bir değer ifade edebileceğini söylemek mümkün değildir'' dedi.
     İnci Varinli, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı; ''Sadece hasta veya sakat olmamak değil, aynı zamanda ruhen, bedenen ve sosyal yönlerden tam bir iyilik hali'' olarak tanımladığını hatırlatarak, manen ve fiziken sağlıklı olan bir bireyin, kendisi ve çevresi ile dengeli, uyumlu olmanın yanı sıra güçlüklerle mücadele ederek, hayatı kendisiyle birlikte çevresi için de manidar kılmayı başarabilen kişi olduğunu anlattı. Varinli, ülkelerin kalkınmışlık ve refah seviyesinin, nüfusunun sağlık sorunlarının en aza indirilmiş olmasıyla birebir ilişkili olduğunu, dünya nüfusunun artması, sanayileşmenin gelişimi, çevre kirlenmesi gibi benzer sebeplerle toplum sağlığının korunmasının giderek daha etkin tedbirlerin alınmasını gerektirdiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:''Toplum sağlığının korunmasının sağlanmasının birinci basamağı olan 'Aile Hekimliği' uygulamasında etkin ve istikrarlı politikaların izlenmesi büyük önem arz etmektedir. Sosyal devlet kavramı çerçevesinde Koruyucu Sağlık Hizmetleri ile birey sağlığının korunmasında önemli ve ilk adım olan Aile Hekimliği uygulaması için ülkemizde çalışmalar başlatılmıştır. Bu vesile ile ülkemizde bu yıl itibariyle 'Aile Hekimliği' uygulamasına geçilerek önemli bir aşama kaydedilmiştir. Aile Hekimliği uygulamasının sağlık güvencesi şartı olmadan, vatandaşa ücretsiz faydalandırılması ile toplumun her bireyinin sağlık hizmeti almasında önemli katkısı olmuştur. Aile Hekimliğinin amacı yalnızca erken tanı ve tedaviden mensup olmayıp; bireyi sağlıkla ilgili tüm konularda bilgilendirerek bilinçli bireyler oluşturarak yaşam kalitesinin artması ve toplumun gelişmesine önemli katkıda bulunmaktadırlar.''
     Bozok Üniversitesi Rektörü Varinli, insan neslinin korunması, mutluluğu ve gelecek yüzyıllara ulaşabilmesi için başta sivil toplum örgütleri olmak üzere eğitim kurumlarının, hükümet, tıp camiasının ve ilgili tüm kurum, kuruluşların ulusal, uluslararası boyutta olağanüstü özveri, gayretle işbirliği yapmalarının elzem olduğunu bildirdi. Varinli, ''Değerli katılımlarınızla gerçekleştirmiş olduğumuz Birinci Bozok Tıp Sempozyumunda Aile Hekimliği konusunu ele alarak Yozgat ilimizde daha kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti götürmek, halkımızı sağlık konularında aydınlatmak hususunda faydalı ve etkili olacağı kanısındayım'' diyerek konuşmasını tamamladı.
    Yozgat'taki Grand Eser Otel'deki ''I. Bozok Tıp Sempozyumu Aile Hekimliğinde Güncel Konular'' temalı aile hekimliğine ilişkin bilimsel gelişmeler ve bilgiler, Yrd. Doç. Dr. Zeliha Kapusuz, Dr. Bahadır Tanrıseven, Prof. Dr. İlhan Günaydın, Yrd. Doç. Dr. İrep Karataş Eray, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, Yrd. Doç. Dr. Öznur Küçük tarafından paylaşıldı.
Editör: TE Bilişim