Boğazlıyan İlçesi Yamaçlı Beldesi'nde görevli aile hekiminin bir vatandaş tarafından darp edildiği için beldenin doktorsuz kaldığı öne sürüldü. Bir beldeyi doktorsuz bırakan darp olayı yol ortasında yaşandı.
    Olay geçtiğimiz aylarda Boğazlıyan ilçesine bağlı Yamaçlı beldesinde meydana geldi.
    Aile Hekimi Ö.D. 20 Ağustos'ta kendi özel aracıyla hasta muayene etmek için beldeye geldiğinde, önde motosikletiyle gitmekte olan H.İ.D'ye yol vermesi için korna çaldı.
    Korna çalmasına sinirlenen H.İ.D. motosikleti ile otomobili durdurarak Doktor Ö.D ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi ile Ö.D'yi dövüldü.
    Yaklaşık 20 dakika süren kavgada darp edilen Ö.D. beyin travması geçirerek hastanelik oldu. Kayseri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ö.D'ye yaşadığı beyin travması ve buna bağlı psikoloji bozukluğu sebebiyle 90 gün rapor verildi.
    90 günlük raporunu kullanan Ö.D, kendisine verilen 45 günlük ikinci bir raporu kabul etmeyerek 30 gün yıllık iznini kullanarak Aile Hekimliği görevinden istifa etti.
    Olay sonrası H.İ.D'den davacı olan Ö.D. savcılığa suç duyurusunda bulundu.
    Beldelerine yaklaşık 5 aydır aile hekiminin gelmediğini belirten Yamaçlı Belediye Başkanı Metin Koçak, "5 ay önce beldemizde bir vatandaş ile aile hekimi arasında bir tartışma yaşanmış. Aile hekimi tartışmadan dolayı rapor aldığı için yaklaşık 5 doktorumuz bir daha beldemize dönmedi. İzinle, raporla aradan tam 5 ay geçti. Doktorumuz bir türlü göreve başlamadı." dedi.
    Belde sakinleri de 5 aydır aile hekimi olmadığı için yetkililerden yardım bekliyor.Yamaçlı beldesinde daha önce de iki doktora daha saldırıda bulunulduğu iddia edildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Editör: TE Bilişim