Yozgat'ta Ramazan ayının başlaması ile birlikte sayıları artan ve büyük bölümü başka yerleşim yerlerinden gelen dilencilere zabıta göz açtırmıyor. Dün yine sokaklara inen Yozgat Zabıtası, aralarında anne, kız kardeşi, kızı ve torununun da bulunduğu dilencileri sokaklarda duygu simsarlığı yaparken gözaltına aldı.
    Yozgat Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayında sayıları daha da artan dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Sokak aralarında, alt geçitlerde, kalabalık caddelerde dilencilik yaptığı tespit edilen dilenciler zabıta tarafından düzenlenen operasyonla toplandı.
ANNE, KIZ,
TORUN DİLENİYOR…
    Zabıta Amiri Musa Baran ve zabıtalar saat 15:00'de motorize olarak çıktıkları denetimde peş peşe göz altına alınan bayan dilencilerin akraba oldukları ortaya çıktı.
    Zabıta ekipleri ilk olarak şehirlerarası otobüs terminali civarında dilencilik yapan bir kadını tespit etti. Zabıta aracına bindirilen kadının ardından Sivas Caddesi'nin alt geçit merdivenlerinde kucağında çocukla dilenen iki kadın daha tespit edildi.
    Zabıta aracına bindirilen kadınlardan bir tanesini ilk tespit edilen dilenci kadının kızı, kucağındaki 9 aylık çocuğun torunu, diğer bayanın da kız kardeşi olduğu ortaya çıktı.
    70 yaşındaki yaşlı bir adamla, kadını da dilencilik yaparken toplayan zabıta ekipleri, dilencileri Zabıta Amirliğine getirerek kimlik tespiti yaptı. Dilencilerin üzerinden 65 TL para çıktı.
    Zabıta Amiri Musa Baran, dilencilerin Ramazan ayında insanların yardımlaşma duygularından yararlanarak duygu simsarlığı yaptığını söyledi. Sayıları Ramazan ayında daha fazla artan dilencilere kesinlikle taviz vermediklerini söyleyen Baran, vatandaşlardan paralarını dilencilere vermek yerine Pakistan'daki sel zedelere göndererek daha hayırlı bir iş yapabileceklerini söyledi.
    Dilencilerin üst aramasının ardından yol paraları verilerek geldikleri yerlere gitmeleri için zabıta araçları ile şehir terminaline bırakıldılar.

Editör: TE Bilişim