Yozgat'ta 20 yıldır bisiklet tamirciliği yapan, işlerinin azalması üzerine ahşap oymacılığı sanatına merak sarıp, ahşap malzemeyi işleyerek kentin tarihi simgelerinin maketlerini yapmaya başlayan 51 yaşındaki İsmail Kuraner'e il yöneticileri destek sözü verdi.
    Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile birlikte ahşap işleme ustası İsmail Kuraner'in tarihi Çapanoğlu Büyük Cami yakınındaki atölyesini ziyaret etti. Kuraner Yozgat Valisi Şentürk ve Albay Ünalan'a birer saat kulesi maketi hediye edip, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    Yeni başladığı ahşap oyma sanatıyla ilgili kimseden kurs almadığını ancak küçük yaşlardan itibaren esnaf yanında yetiştiği için elinin yatkın olduğunu bildiren İsmail Kuraner, şu anda tarihi saat kulesi ve tarihi Çapanoğlu Büyük Camisinin ahşaptan maketlerini yapmaya çalıştığını, aynı zamanda da anahtarlık olarak kullanılabilecek, Yozgat'ın tescilli yemeği testi kebabının ahşap testisini yaptığını anlattı.
    Kuraner, ''Yozgat'ımıza gelen yerli ve yabancı turistlerin beraberlerinde götürebilecekleri, Yozgat'ımızı simgeleyen eserler, hediyelik eşyalar olsun istiyorum. Bu işte başarılı olacağıma inanıyorum, daha sonra atölyeler kurup, gençlere ekmek kapısı açılması için çalışacağım'' dedi.
    Yozgat Valisi Necati Şentürk ise İsmail Kuraner'in yaptığı ahşap oyma eserleri inceleyip, ''Bunları daha da geliştirip, güzelleştirmelisin. Bizlerde sana gereken desteği verelim, yaptığın eserlerden, maketlerden ilimize gelen devlet büyüklerimize hediye olarak verelim.
    Bunun dışında bu maketlerin daha ekonomik boylarına yaparak, pazarlamalısın'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim