Ahilik Haftası etkinliklerinin son gününde Ticaret İl Müdürlüğü ve Esnaf Odaları tarafından vatandaşlara lokma tatlısı ikramında bulunuldu. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Alanı’nda toplanan kalabalığa Ahilik lokması ikramı öncesi dualar edildi. Yapılan duaya tüm vatandaşlar hep birlikte iştirak ettikten sonra kazanlarda şerbeti hazırlanan  taze lokmalar Yozgatlı vatandaşlara ikram edildi. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Şahin Kılınçaslan ve Ahmet Akgün, Ticaret İl Müdürü İbrahim Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ahilik haftasının son etkinliğinde vatandaşlara lokma ikramında bulunulduğunu belirten Ticaret İl Müdürü İbrahim Aktaş “Ahilik; kardeşlik, birlik, beraberlik ve paylaşmak demektir buna uygun olarak ta bugün burada vatandaşlarımıza lokma ikramında bulunduk. Böylece Ahilik kavramını da vatandaşların dikkatine sunmuş olduk” dedi.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın’da haftanın geçmiş yıllara göre daha kapsamlı ve etkin kullanıldığını hatırlatarak “ Şet kuşatma töreniyle başlayan Ahilik haftası kutlamalarımız bugün buradaki lokma ikramı etkinliğiyle sona ermiş oldu. Katkı ve emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.  Latif Altın Cumartesi (bugün) Kırşehir’de düzenlenecek ve tüm Türkiye’den üst düzey katılımın sağlanacağı Ahilik törenlerine de katılarak Yozgat’ı Kırşehir’de temsil edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim