Türk tarihine baktığımız zaman, en parlak zaferlerin Ağustos ayında kazanıldığı görülür. Ağustos ayı âdeta zaferlerin dizildiği kutlu bir zaman dilimidir” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yazılı bir açıklama yayınlayan Milletvekili Yusuf Başer, zafer ayı olan Ağustos’un Türk milleti için önemine işaret etti. 
Bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutarak büyük bir Milli Mücadele veren aziz milletimizin, ebediyen bu topraklarda hür yaşamaya devam edeceğini belirten Yusuf Başer, bugünkü nesillere ise bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktararak, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet’in muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaştırmak olduğunu hatırlattı. Başer açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Bu zaferlerin heyecanı ve mutluluğu, bizim için daima tazedir. Adalet, kalkınma ve çağdaşlaşma idealimizin bir ifadesi olan Cumhuriyetimizin, bu hedefleri doğrultusunda çalışmak bizlere gurur ve mutluluk vermektedir.
Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili olarak Cumhuriyetimizi daha ilerilere götürmek, ülkemizin kalkınması, modernleşmesi ve refahı için çalışmaktan büyük bir onur ve heyecan duyuyorum. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Aziz milletimizin Zafer Haftasını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün mensuplarını ve vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum”.

Editör: TE Bilişim