Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre Merkezi Salonunda düzenlenen eğitim programına Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Seyfullah Türkmen, Yozgat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Erkoç, öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılışı konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek, sadece diş fırçalanması ve ağız bakımı yapılması ile birçok hastalığın önlenebilir olduğunu söyledi.
Daha sonra konuşan Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Ağız ve diş sağlığı problemlerinin halk sağlığı açısından önde gelen problemler arasında yer aldığını vurgulayan Dr. Karaarslan, “Bu üzüntü verici tarafı, sevindirici olan yönü ağız ve diş sağlığı problemlerinin basit önlenebilir ve tedavi edilebilir olmasıdır. Bizim üzerimize düşen görev bu alanda farkındalık yaratmak, insanlarımızı bilinçlendirmek, insanlarımızın ihtiyacı olan hizmeti gerektiği zaman gerektiği yerde onlara sunabilmektir” dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’da yaptığı konuşmasında Kırıkkale Üniversitesi ile yaptıkları işbirliği ile geçen yıl başlatılan ağız ve diş sağlığı ile ilgili etkinliklerin devam etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Uçar, “Bozok Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi arasındaki ortak çalışmalarımız, iş birliklerimiz giderek artan yoğunlukta devam ediyor. Şehirde de Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yakın temas halinde bu faaliyetleri yürütüyoruz. Sağlık camiasının elemanları olan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve sağlık personellerimiz iki yıllık, dört yıllık okullarımızdan mezun olacak olan sağlıkçılarımız nihayetinde bu sektörde görev alacaklar. İlgili kurum ve kuruluşlardan, halk sağlığı müdürlüklerinde, kamu hastanelerinde veya daha başka kurumlarda çalışıyor olacaklar.
Dolayısıyla bu tür eğitimler son derece önemli. İki gün sürecek programdaki konumuzun ağız ve diş sağlığıyla ilgili. Ağız ve diş sağlığı denilince aklımıza sadece diş fırçalamak geliyor, fakat bundan ibaret değil” dedi.
Program Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, “Yaşlılarda Ağız Sağlığı ve Genel Sağlığa Etkisi” Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Yıldırım “ Yaşla Beraber Ağız ve Diş Dokularında Meydana Gelen Değişiklikler” Dt. Sercan Avunduk ise “Yaşlılarda Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Koruyucu Önlemler ve Protez Bakımı” konularında yaptıkları sunun ile sona erdi. Konuşmaların ardından programın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Editör: TE Bilişim