Yozgat İnfak Derneği Başkanı Davut Arslan, Ramazan ayında başlattığı yardım seferberliğini Yozgat’tan Nijer’e kadar genişletti. İhtiyaç sahiplerine İnfak çatısı altında sağladığı katkılarla tanıdığımız Arslan, Ramazan’ın son 10 gününü Nijer’de bir yudum suya, bir lokma ekmeğe muhtaç Nijer halkına iftar sofraları kurmakla geçirecek. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Nijer’e giden Arslan, İleri Gazetesi’ne özel açıklamasında Ramazan ayından günler önce başlattıkları yardım seferberliğinin son gününü Afrika’nın siyah renkli mazlum insanlarına ayırdıklarını söyledi. 

Yozgat’ta ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını hatırlatan Arslan, bununla beraber dünya mazlumlarını da unutmadan bir gönül seferberliği, yardım köprüsü oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Afrika ülkelerinde ‘Yetimhaneler’, açtıkları ‘Su kuyuları’, ‘Adak Kurban Kesimi’ gibi pek çok yardım faaliyetinde bulunduklarını ifade eden Arslan; 

“İnşallah Ramazan ayının son 10 gününde Nijer’de Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız. İlk 5 gün iftar programlarımız olacak. Burada bir damla suya, bir lokma ekmeğe muhtaç insanların oruçlarını açmasına vesile olacağız. Kalan 5 günlük sürede ise inşallah gıda dağıtımımız olacak. Yozgat’tan ve Türkiye’nin farklı illerinden hayır sahiplerinin destekleri ile temin edilen gıdaları buradaki kardeşlerimize dağıtımında görev alacağım” dedi. 

BİR KİŞİLİK İFTAR 10 TL

Nijer’de bir kişilik iftar bedelinin 10 TL olduğunu hatırlatan Arslan, iftar sofrası kurmak, bir kişinin orucunu açmasına vesile olmak isteyenlerin katkıda bulunabileceklerini hatırlattı. 
Arslan şöyle konuştu: 

“Nijer’de köylerde 1 aile için iftar yemeği 10 TL. İsteyen istediği kadar aile için iftar bedeli verebilir. Afrika’da Kur’an-ı Kerim dağıtımı bir Kur’an bedeli 15 TL. Afrika’da adak akika, şükür kurbanı kesimi 200 TL. Afrika’da yetim giydirme: bir yetim için giysi bedeli 90 TL. Bangladeş su kuyusu bin TL.”

Yardımseverlerin bağışlarını bekleyen dernek başkanı Arslan, Ramazan ayı projeleri hakkında şu bilgileri verdi: 

“Türkiye’deki projelerimiz; -Fitre dağıtımı (Diyanetin belirlediği bedel 11.5 TL ), zekat dağıtımı. Gıda kumanyası dağıtımı 75 TL. Yetim Giydirme;  bir yetim giysi bedeli 90 TL
Afrika ve Arakandaki projeler: Nijer’de fitre, zekat,sadaka, fidye dağıtımı. İftar Yemeği; Arslan, 0505 668 11 61 ve 0354 217 40 00 numaralı telefonlardan iletişim sağlanabileceğini belirterek, şu hesap numaralarına yardımların yatırılabileceğini kaydetti: “Hesabın adı: Yozgat İnfak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği: 1-Vakıfbank iban TR 3600 0150 0158 0073 0000 9386- Hesap numarası: 0158 0073 0000 9386.”

Editör: TE Bilişim