Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan “Varoluş/Hareket Felsefesinden Hareketle Yarınki Türkiye’ye Giden Yolda Nurettin Topçu” adlı sunumuyla BEYDER Cuma Sohbetlerinin misafiri oldu.
Nezih bir topluluğa hitap etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Arslan, nazik davetleri için BEYDER yöneticilerine teşekkür etti.
Nurettin Topçu’nun fikirleriyle çağımızın sıra dışı fikir adamlarından birisi olduğunu belirten Arslan, fikri açıdan vatan kavramı olmadığı için İslamcılardan, Turancılık kavramını hayalci bulduğu için Türkçülerden ayrıldığını ve daha çok Anadolu temelli bir Milliyetçilik anlayışına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca Topçu Hoca’nın Milliyetçiliğinin temelinde İslam olduğunu ve Komünizmle Mücadele derneğinin bir üyesi olmasına rağmen ruhçu olarak ifade ettiği ve adına “Anadolu Sosyalizmi” dediği bir sosyal adalet anlayışına sahip olduğunu ifade etti.
Topçu’nun fikirlerine “Varoluş/Hareket Felsefesi, Yarınki Türkiye, Türkiye’nin Maarif Davası” gibi kitaplarından örnekler sunan Arslan, Topçu’nun hayatın temelinde “hareket”i gördüğünü ve bu sebeple felsefe anlayışına “Hareket Felsefesi” adını verdiğini belirterek sunumunu bitirdi.

Editör: TE Bilişim