Ak Parti’de Avukat Yusuf Başer’in milletvekili aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından boşalan göreve kimin getirileceği konusunda haftalardır süren kulis çalışmaları ve teşkilat yoklamaları ile ortaya çıkan isimler arasında nihayet net bir görüntü ortaya çıktı. Teşkilat yoklamasında da ön plana çıkan Avukat Fahri Açıkgöz ve Ali Açıkgöz arasından, Fahri Açıkgöz isminin netlik kazandığı gelen bilgiler arasında yer aldı.
    Ak Parti’de seçime aylar kala farklı bir seçim heyecanı yaşatan il başkanlığı yarışında parti içi demokrasinin hakim olduğu dikkat çekti.
    Her ne kadar Ak Parti içerisinde il başkanının mevcut teşkilat temayülü dışındaki isimlerden olması yönünde fikir bildirinler olsa da, Ak Parti genel merkezi teşkilatının sesini dinledi.
    Geçtiğimiz haftalarda Yozgat’a gelen genel merkez yetkilileri, yaklaşık 400 delegenin katılımı ile yapılan teşkilat yoklamasında oylanan 8 il başkanı adayı ile birebir görüşmüştü. Sandığa atılan oylar ve kanaatleri ile Ankara’ya dönen Ak Partili yetkililerin raporu doğrultusunda Avukat Fahri Açıkgöz ve Ali Açıkgöz isimleri ön plana çıktı.
    Önceki gün Başbakanın bizzat katılımı ile yapılacak mazbata töreninin ertelenmesi ile havada kalan il başkanlığı koltuğuna ataması yapılacak ismin Avukat Fahri Açıkgöz olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.
    Ak Partili yetkililer, önümüzdeki günlerde parti genel merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanlığı mazbatasını Açıkgöz’e tevdi edeceğini açıkladılar.

Editör: TE Bilişim