2007 yılından beri Yozgat Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Açıkgöz, “Bu görevi 2014 yılının 11 ayın 26 sına kadar devam ettik. 2014 ün Nisan ayında bir teftiş saymadı ve 11 ayın 12 sine kadar bu teftiş devam etti. Bunun akabinde bir hafta içerisinde, genel merkezden bir genelge geldi, genelgede biz 34 bin lira adıma zimmet görünmüş, bu zimmetin benle alakası yok. Ziraat odasının limited şirketi var bende o şirketin sorumlu müdürüyüm bundan dolayı muhasebecinin yapmış olduğu hatalardan kaynaklanan bir durum var. Ben bu konuyu yargıya taşıyacağım. Mahkemede kim suçlu, kim suçsuz ortaya çıkacaktır” dedi.
Kendisinin 34 bin liraya ihtiyacı olan bir kişi olmadığını ifade eden Açıkgöz, “Allah’ın bugününe şükürler olsun yiyecek ekmeğimizde var. Merkezden gelen karara, ben meclisi toplamak kaydıyla kendimi uzaklaştırdım. Yargının selameti açısından birileri dışarıda yanlış bilgiler veriyor, bunu birinci ağızdan anlatmak istedim, çünkü biz hasiyetimizle şerefimizle gezen insanız. Bugüne kadar sivil toplum örgütlerinde çok görev aldım, il genel meclisi üyeliği yaptım, ziraat odası başkanlığı yaptım, sendikacılık yaptım, Yozgat’ta 186 dairelik yapının yönetiminde bulundum, bizim anlımız her zaman açık. Yargıdan da yine alnımızın açık geleceğine inanıyorum, bugüne kadar bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi, inşallah bundan sonrada geçmez” diye konuştu.
Başkanlık döneminde Yozgat Ziraat Odasına 4 katlı 1,5 milyon değerinde bir bina kazandırdığına değinen Açıkgöz, “Ben kimsenin boynunu bükecek iş yapmadım. Odamız şuan İç Anadolu bölgesinde sayılı odalarından biri haline geldi. Çiftçiyle biz mutluyuz, çiftçim kesinlikle bana yanlış yaptı dememesi lazım çünkü hizmet ettik. Aldığımız yerden getirdiğimiz yer belli, oranında bir lokmasını boğazımıza geçirmedik. Ama birilerinin yapmış olduğu hatalardan dolayı bugün ismimiz zikredildi buna üzüldük. İnşallah bunda aklanacağız, bu o günde, yargının karşısına çıkıp işte biz o gün anlattık ama bugünde aklandık diyeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim